Първите паднаха в кърви, последните станаха първи

Политика

15-05-2014, 17:27

Автор:

Христина Рибарска

Всичко от Автора

Още по Темата:

Орешарски, купуваш гласове, както купуват Пеевски и Станишев, май?

Радан Кънев: Доказахме, че БСП са национални предатели!

Орешарски трябва да освободи Дивизиева от поста началник на кабинета!

Нормално ли е Станишев да твърди, че обвиняемата Дивизиева е „комплимент за правителството”?

Съдът гледа делото срещу Станишев

Борисов: Трудно ми е да приземявам хората, след като Бареков и Станишев им обещават „цветя и рози, мед и масло”

Реформаторите призоваха БСП на публичен дебат

„Европеецът“ Станишев да се извини заради позорните действия на симпатизанти на БСП!

Позор! Руменова е включена в предизборната кампания на БСП

Д-р Бисерка Николова е жертва на черния пиар на БСП. Корнелия Нинова да се извини

Oт изборите зависи БСП и ДПС да разберат, че няма да успеят да унищожат ГЕРБ

БСП с най-скъпа предизборна реклама

Скандално: Миков отне кабинета на Борисов?

Борисов: Вотът на недоверие е тест за ДПС

Борисов и Мария Габриел се срещнаха с представители на тютюневия бранш

Борисов: Не се съмнявам в победата на ГЕРБ, ако има висока избирателна активност

Борисов: Има министри в кабинета на Орешарски, както и самият той, които можеш да ги гледаш и да се смееш от сутрин до вечер

Искам оставката на министър Таня Андреева!

Кунева: Искам отговор от Станишев за "Южен поток"!

Бойко Борисов ексклузивно за Bulgariautre.bg: С един глас да победим БСП е плюс за нас

Управляващите фалираха държавата, те узурпираха властта след метеж

Управляващите вече фалираха държавата. Дано все пак я оставят в някакво състояние, за да можем, както предишния път, да я възстановим за около година, и да тръгнем пак напред. Това заяви в Плевен председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Той бе категоричен, че управляващите са узурпирали властта след метеж. „Имаше една песен, или стихотворение: „Първите паднаха в кърви, последните станаха първи”, това е на Станишев работата. Победените управляват държавата и затова така управляват", посочи Борисов. Той припомни, че след спирането на европейските фондове при предишната тройна коалиция на тогавашния финансов министър Орешарски, на "батко и братко", на правителството на ГЕРБ беше нужна около година, за да пусне отново европейското финансиране. „Всички фондове от Европа бяха спрени, всички. Оставихме ги всички фондове да работят. И в момента щеше да се строи „Хемус”, а сега „Хемус” няма да се строи. Това са абсолютни лъжи, че имат пари от бюджета. Те нямат пари да разплатят заплатите, взимат 20 милиона кредит сега за заплатите на миньорите в "Мариците", а ще строят за милиарди „Хемус”... Това е абсурд, лъжа. И, за съжаление, Северна България, където сте и вие, е обречена на този тежък трафик“, подчерта председателят на ГЕРБ.

Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ ще внесе вота на недоверие срещу правителството утре. „Утре, както сме казали. Това е другата глупост, която многоуважаемата госпожа Манолова, е казала. Какво общо има българският парламент и работата с европейските избори? За да не работи парламентът и да ходят на мероприятия. Ние не можем да разберем Станишев какъв е? Водач ли е? В Брюксел ли ще ходи? Тук ли ще стои?“, попита Борисов. Според него на Станишев все нещо му пречи. „Той, ако беше мъж, щеше да стане премиер, нямаше да бута Орешарски да му вади кестените от огъня, не да дезертира и да става евродепутат. Бяга от дебат с Дончев. Нашият водач е готов. Дори, ако се обади днес, ще го оставя тук в Плевен да дебатира, няма да го взимаме в Русе или където иска. Дебат за Европарламент - ето го нашият водач. Всички сме застанали зад него и казваме: „Водачо, води ни”. Ако Станишев е водач, да застане до него и да спорят, да видим какво ще каже, и какво знае“, посочи председателят на ГЕРБ.

„ГЕРБ има най-много депутати, победител е на изборите. Сега ни оставиха две стаи, не че са направили нещо важно. По-важното е, че за двама депутати на Бареков, новия коалиционен партньор на тройната коалиция БСП, Атака и ДПС, за двамата им депутати, сега им правят стая. Като лъже хората, че щял да прави нещо срещу правителството, за да си гарантират гласовете на вота, те му дават стая, и мислят, че това ни ядосва. Изобщо не ни ядосва. Показват, че Мишо Миков е един жалък човек, комплексиран, победен, бит на изборите. Имаме със 17 депутати повече", обясни Бойко Борисов по повод запечатената стая на ГЕРБ в Народното събрание.

По думите на Борисов, Мая Манолова стигна до глупостта да изрече, че ГЕРБ се ръководи от опорни точки на Прокопиев. „Понеже вече няма как да направят Костинбродска афера, няма как да направят нещо, защото са управляващи, слагат ни някакви опорни точки. Вторият в листата след Станишев, Курумбашев, имащ водещо място в листата на БСП, Прокопиев му е кум. Какво общо ние имаме с Прокопиев? Курумбашев отива да представя БСП в Брюксел. Представяте ли си, в каква истерия, в каква яд, в каква омраза са изпаднали, виждайки, че цялото им управление се срутва? Те са си кумове, а искат да ми ги припишат на мен. Нито съм ги чувал, нито съм ги виждал, нито ме интересуват. Те да се оправдават. Ние кабинети сме имали, сега им се радват, защото те не са ги заслужили, те са победените, това са комплексирани хора. Знаеш ли какво е да си трети-четвърти или втори и да се правиш на първи? Много им е тежко. В стаята има два компютъра, бюра и моята кафеварка", обясни председателят на ГЕРБ.

Бойко Борисов припомни, че за първи път дивиденти от ЕРП-тата бяха събрани преди една година, преди правителството на ГЕРБ да подаде оставка. „За първи път ги глобихме с милиони. Всички тези неща, които изваждат, ги дадохме на прокурор, и затова искахме да няма никакво аутсорсване на дейността. Напротив, БСП разшири тази възможност. Безспорен факт“, категоричен бе председателят на ГЕРБ. По думите му, сега правят цялата тази манипулация, понеже някак си трябва да излъжат обществото. „Единия ден им били виновни кабелите, на другия ден нещо били нарушили. Все едно, до изборите трябва да им направят нещо. Когато в парламента трябваше да се промени законът, и точно тази точка, БСП гласува за разширение на възможността им за аутсорсване. А и те, когато бяха предишната тройна коалиция, помните, че не взимаха дивиденти от ЕРП-тата, а ние събрахме дивиденти и ги дадохме на хората", припомни Борисов.

„Драгомир Стойнов е един обикновен пощальон. Той превърна българското правителство и министъра, в един пощальон. Да носи документи до секретарките в Брюксел и да се връщат. Министър, на който са отнели правото да преговаря за интересите на България, въобще няма за какво да го коментирам. Страх ги е от вота, защото навсякъде са се издънили. Не ни дават информацията, но тя е чудовищна", заяви Бойко Борисов.

В Плевен председателят на ГЕРБ присъства на освещаването на 4 от общо 40 нови тролея, които общината закупува по европейски проект. „Гледам тези нови 40 тролея за Плевен – прекрасно! Виждате ги. С климатици, с дизелови двигатели, навеждат се настрани, за по-равностойно положение. Всичко, което е описано в книгата. И си спомням, нашите опоненти преди 23 - 24 години, в един град Шумен, имаше същия такъв завод, ако си го спомняте "Шкода - Мадар". Сигурно и камъни не са останали от разбойническата приватизация на тези партии. Вижте, чехите какви тролеи са си направили от същата марка, от същия завод. Така че, когато Станишев говори за „столетница” или нашите други опоненти, просто не трябва да се слушат“, призова Бойко Борисов. Той припомни, че България имаше завод „Чавдар” в Ботевград и завод „Шкода - Мадара” в Шумен, които можеха да правят тролеи, автобуси и камиони, но вече са унищожени. „Правехме ги. Вследствие на тази партия унищожиха всичко. И по време на нашето управление, за 4 години, са влезли над 15 милиарда лева. За Плевен тези 40 тролея на практика са подарък от Европейския съюз. Вие, като община, не финансирате нищо в тях. Плевенчани ще се возят на 40 такива тролеи, благодарение на това, че държавата е член на Европейския съюз. Трябва да се говори само прагматично и да се показва, както правим ние", посочи председателят на ГЕРБ.