Реформаторите призоваха БСП на публичен дебат

БСП дължи отговор на няколко въпроса, които засягат пряко интересите на всеки български гражданин и всяко българско домакинство

Открито писмо до медиите и националния предизборен щаб на БСП изпратиха от пресцентъра на Реформаторския блок. Според тях БСП дължи отговор на няколко въпроса, които засягат пряко интересите на всеки българин.

Ето и пълният текст на писмото:

Господа социалисти,
Моля, да потвърдите публично участието си в дебата на 13 май от 18.30ч. в БНТ, предвидено в подписаното от Вас споразумение с националната медия.

Реформаторският блок прави всичко възможно, за да информира максимално българските гласоподаватели за приоритетите и идеите си за развитието на България и ЕС. За нас, както и за всеки демократ, е изключително важно на 25 май 2014г. българите да могат да направят информиран избор.

Водени от тези мотиви разкрихме пред медиите и обществото истината за поетите от членове на Вашата партия ангажименти към чужди сили за реализирането на техните искания чрез промяна в нашето законодателство, в ущърб на българските национални интереси.

Убедени сме, че Вие с готовност ще се възползвате от възможността, която БНТ ви предоставя на 13-ти май, да обясните пред милионната й аудитория мотивите, с които Вашите депутати извадиха на практика България от територията на ЕС, въвеждайки странната категория „морски газопровод”.

БСП дължи отговор на няколко въпроса, които засягат пряко интересите на всеки български гражданин и всяко българско домакинство:
1. Каква е причината депутатите от БСП да променят специално Закона за енергетиката, за да защитят монопола на една фирма срещу осигуряващото възможности за конкурентна доставка на газ европейското законодателство?
2. Давате ли си сметка, че монополът на газодоставчикът в момента прави българското производство неконкурентноспособно, а българският потребител – най-беден в ЕС?
3. С какво интересът на една чужда компания е по-важен за вашите депутати от интереса на българските граждани?

Убедени сме, че БСП няма да избяга от тези въпроси и ще изпрати свой представител на дебата на БНТ на 13-ти май в "Още от деня", където Реформаторският блок ще бъде представен от втория в листата си за Европейския парламент - Светослав Малинов.