„Европеецът“ Станишев да се извини заради позорните действия на симпатизанти на БСП!

Участващите в изборите за ЕП, да се разграничат от неморалните действия на представители на БСП

Членовете на листата на ПП ГЕРБ за евроизборите призовават всички останали кандидати за евродепутати и партии, участващи в надпреварата за европейските избори на 25 май, да се разграничат от грозния акт на подпалване на знамето на Европейския съюз, извършен от симпатизанти на БСП, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

За България като страна-членка на ЕС тази проява е провокация към европейското членство и бъдеще на страната ни и недвусмислен знак към всички останали страни-членки, а също така и недопустим акт към европейските ни партньори. „Европеецът“ Сергей Станишев дори не се е разграничил от позорните действия на симпатизантите на неговата партия. В следствие на този позорен публичен акт за пореден път България може да загуби доверието на Европа заради действията на българските социалисти, се посочва в позицията на партията.

Призоваваме всички кандидати и партии, участващи в изборите за Европейски парламент, да се разграничат от неморалните действия на представители на БСП. Настояваме председателят на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев да излезе и да се извини публично за позорните действия на представители на социалистическата партия, се посочва още в позицията на ГЕРБ.

ГЕРБ ще иска политическите партии да заявят позиция по снимките, на които европейското знаме се пали пред лидера на БСП. Това каза Румяна Бъчварова на пресконференция на ГЕРБ, по повод снимките, които се разпространяват от вчера във Фейсбук, на поругано европейско знаме на 9-ти май, пред паметника на Съветската армия. Не можем да си позволим - да се заявяват антиевропейски позиции, каза Румяна Бъчварова. „От вчера, във фейсбук се разпространяват снимки, и до този момент няма официална реакция от страна на БСП, и от страна на участниците в тяхната предизборна листа. Смятаме, че това е изключително тревожен инцидент. БСП, на практика, опровергава с посланието си своята проверопейска позиция. Двама души палят европейското знаме. Това се върти в публичното пространство. ГЕРБ изпращат писмо до своите колеги от останалите партии с призива - те да изявят своята категорична позиция. Не можем да си позволим да се заявяват антиевропейски позиции. Това писмо ще бъде изпратено възможно най-скоро. Очакваме отговорите от другите кандидати, както и от страна на Сергей Станишев. Пред неговия поглед, е извършено това поругаване на европейското знаме”, каза Румяна Бъчварова.