Искам оставката на министър Таня Андреева!

Д. Атанасова: Призовавам министър-председателя, ако все още му е останал малко разум, уважение, да чуе лекарите!

Искам оставката на министър Таня Андреева. Това каза пред Агенция „Фокус” Десислава Атанасова, бивш министър на здравеопазването при управлението на ГЕРБ. „Това не е от днес и не е свързано с днешния протест. За една година, нямаше нито едно адекватно решение за сектор „Здравеопазване”.

Болниците са тикани към фалит, не се разплащат навреме средствата от Касата, не се разплащат навреме заплатите. Единственото, което се случва, е от време на време министър Андреева да се появява в различни медии, и да коментира как всичко ще се случи някога, но не сега, мисля, че вече е изтъркан номер”, каза тя. Десислава Атанасова заяви, че трябва по най-бързия начин министър Таня Андреева и д-р Тодорова да си тръгнат от постовете си.

„Струва ми се, че ще стане прекалено късно, ако се чакат някакви други събития. Призовавам министър-председателя, ако все още му е останал малко разум, ако има уважение не само към себе си, но и знам, че принадлежи на лекарската гилдия, нека са се вслуша в лекарите, и да чуе, че те не искат подобно управление от министерството. Мисля, че съпругата на премиера е лекар, нека той да я пита колко некомпетентно управляват”, каза тя. „Все още няма шеф на Фонда за лечение на деца. Мина достатъчно дълго време, ясно е, че никой не иска да работи с Таня Андреева, след като никой не е съгласен да бъде на този пост. Този фонд не може да бъде обезглавен и никой да не взема решения, защото това всичко е в ущърб на пациентите”, обясни Десислава Атанасова.