Борисов и Мария Габриел се срещнаха с представители на тютюневия бранш

Кандидатът за евродепутат от листата на ПП ГЕРБ Мария Габриел се срещна днес в централата на партията с представители на тютюневия бранш - Националната асоциация на тютюнопроизводителите – 2010 и Българска асоциация на тютюневата индустрия. Организациите провеждат срещи по проблемите и перспективите в сектора, с всички български претенденти за членове на Европейския парламент. В рамките на разговора НАТ - 2010, като член на Европейската асоциация на тютюнопроизводителите УНИТАБ, представи инициативата на организацията по прехрана и земеделие към ООН, която се провежда в рамките на Международната година за семейно земеделие (2014 г).

В рамките на инициативата представителите на тютюневия бранш искат подкрепа от бъдещите евродепутати към малките и средни земеделски стопанства. Европейските тютюнопроизводители се застъпват за модел на семейно земеделие, който генерира голяма трудова заетост и гарантира заетостта в някои от най-слаборазвитите региони на Европа.

В срещата участие взе и председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който още веднъж получи подкрепа и поздравления за успешната политика в сектора по време на ръководеното от него правителство за въведените националните доплащания, а в следствие на либерализацията на закона и за постигнатите по-високи стойности на цените на тютюна в предишните изкупни кампании. Мария Габриел подчерта наличието на добър и конструктивен диалог с представителите на тютюневия бранш в страната.