Позор! Руменова е включена в предизборната кампания на БСП

Най-правилното е да си подаде оставката като председател на Сметната палата

ГЕРБ поиска оставката на председателя на Сметната палата Лидия Руменова. След такива изявления на Лидия Руменова, които създават съвсем сериозно усещане и впечатления за нарушена независимост, най-нормалното е г-жа Руменова да си подаде оставката като председател на Сметната палата, каза Димитър Главчев на пресконференция на ПП ГЕРБ. „Само, че в този си състав, парламентът едва ли ще я приеме”, обясни Главчев.

„Говори се, че в Сметната палата има схема за назначаване на членове, за предлагане на членове, и това е фактът, поради който не могат да се разберат кой да бъде предложен. Бъдете сигурни, че е така: има схема за разпределяне на членовете в Сметната палата между БСП, ДПС и "Атака". Още не могат да се разберат и в затрудненията си г-жа Руменова да предложи членове на Сметната палата започва да дава изявления, които издават посоката как ще работи тази Сметна палата”, каза Главчев.

„Тези наши изявления не са плод на политическо заиграване и прехвърляне на топката между двете партии. Факт е, че г-жа Руменова, в рамките на няколко дни, дава две изявления в частни медии, в една и съща посока. Тя е подсказвала това, че ще се търси сметка на предишното управление, или подсказва факта, че това, което една година правителството не успя да го открие, тя може би трябва да го открие – нарушения на правителството на ГЕРБ. В разгара на предизборната кампания, обявяване на повторни одити, при положение, че европейските насоки за одитната дейност изрично казват, че повторни одити може да има само при много ясна и категорична аргументация – такава не виждаме. Още повече, че това се прави при отсъствието на назначен колективен орган. Много сериозни са поне три факта, че г-жа Руменова е включена в предизборната кампания на БСП”, допълни Румяна Бъчварова.