Сидеров подпомогна семейство и училище, пострадали при пороите в Свищовско

Политика

17-05-2014, 14:05

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Атака почете с панихида в Добрич жертвите от Баташкото клане

"ЛЮБЭ" пеят за АТАКА в зала 1 на НДК

"Любе" ще пее в София по покана на АТАКА

Атака сбъдна мечтата на пенсионери от Добрич

Пенсионерски клуб от Добрич получи озвучителна уредба от ПП Атака

ПП "Атака" раздаде курбан за здраве и благополучие в Кардам

АТАКА подари празник на жителите на Кардам

Сидеров: Аз съм гарантът, че токът няма да се вдигне

Сидеров: Трябва да разбием монопола на богоборците в Европа

Волен Сидеров осъди за пореден път СКАТ

ATAKA: Заплашват Сидеров с убийство, защото е против санкции срещу Русия

Собственикът на „Магнито” пред Bulgariautre.bg: Имало е спор, но не е имало физическа между Сидеров и Бъчваров онази вечер

Сидеров ще съди Андрей Бъчваров за клевета

Сидеров се срещна с Наришкин, покани го в България

Волен Сидеров поиска оставката на Кристиян Вигенин

Хаджидимово посрещна Десислав Чуколов с торта с лика на Волен Сидеров

"От Батак съм чичо. Чувал ли си за Батак?" (снимки и видео)

Днес почитаме новомъчениците от Баташкото клане


Лидерът на АТАКА Волен Сидеров направи две дарения в свищовското село Овча Могила. В сряда населеното място пострада тежко след силен порой. Бяха нанесени щети на много частни домове, пострада и местното училище.

Сидеров посети дома на семейство Атанаска и Петър Петрови, който е един от най-засегнатите. Покривът на къщата е пострадал от силния вятър, а дъждът нанася и допълнителни материални щети на дома им. Трагедията за семейството не свършва до тук. Шестдесет и пет годишният Петър Петров вижда както е станало със жилището и получава тежък инсулт. Лидерът на националистите заяви, че той и партия АТАКА поемат разходите по лечението на Петров, както и разходите по ремонта на пострадалата къща. Сидеров дари и сума на семейството, която да покрие разходите им до края на годината. Той припомни, че не е нужно да говориш гръмки фрази, както се случва сега в кампанията, а да направиш нещо ясно, конкретно и навреме.

„Тази жена искам да почувства, че има хора, които са се погрижили, защото тя казва: „аз съм сама, няма кой нищо да направи за мен”. Да почувства, че има нещо, което се нарича човешка солидарност, да разбере, че политиката е обществена работа, всъщност е грижа за хората. Ако всеки един политик, политически лидер – дали ще е депутат, дали ще е просто някакъв политик-активист, се погрижи така за някой човек, конкретно за някого, може да не е много, може да е с малко, но с жест, мисля, че ще има друго настроение в България. Защото сега настроението не е хубаво, сега има една озлобеност, има една тежка атмосфера на недоверие между хората. А в крайна сметка, ние сме преди всичко хора, и то християни, православни християни. Забравяме го много пъти това нещо, и с този жест тук искам да припомня, че сме такива”, сподели Сидеров.

Националист номер едно направи дарение и на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Овча могила, за да бъде ремонтиран пострадалият от бурята покрив на сградата. Директорът на училището Десислава Алексиева благодари и подчерта, че АТАКА е единствената партия, която е помогнала на училището. От своя страна Сидеров заяви, че той и депутатите на АТАКА ще продължат да помагат с каквото могат на това огнище на просвета и култура.
Помощта, която Волен Сидеров и партия АТАКА оказаха на част от пострадалите в село Овча могила, е част от продължаващата повече от две години благородна инициатива „Православна солидарност”.