Сидеров: Аз съм гарантът, че токът няма да се вдигне

Ако вдигнат цената на тока, свалям правителството

Вотът на недоверие за провала на правителството в сферата на енергетиката е четвъртият по ред и е продиктуван от начина на управление на сектора, умишлено водещ до тотален провал и срив на енергийната система на Република България.

В резултат на водената политика от правителството на министър-председателя Пламен Орешарски енергийният сектор на страната се намира в изключително тежко финансово състояние и огромна ликвидна криза.

Налице са – непрозрачно управление, хроничен финансов дефицит, влошаване на финансовите показатели на всички държавни дружества, несигурност, липса на прогнозируемост. Многократно българската общественост става свидетел на груба политическа намеса в работата на иначе независимата Държавна комисия за енергийно и водно регулиране.
Арогантният маниер на управление на настоящето правителство доведе до остро противопоставяне и сблъсък между Република България и Европейската комисия. Явните опити за избягване на европейското законодателство относно изграждането на газопровода „Южен поток”, както и острата политическа намеса в спора между Държавния регулатор и електроразпределителните дружества, станаха повод за недвусмислена реакция от страна на Европейската комисия и многократни предупреждения за санкции.