Сидеров: Трябва да разбием монопола на богоборците в Европа

Сидеров стана първият български политик, който получи високата чест да бъде в президиума при откриването на ИПАП

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров председателства конференцията на Международната асамблея по православие, която се проведе от 12 до 15 май в Солун. Форумът бе открит от председателя Сергей Попов, съветника проф. Валерий Алексеев и ръководителя на делегацията на българския парламент в асамблеята Волен Сидеров.
Ръководството и членовете на Интерпарламентарната  асамблея по православие (ИПАП) отдадоха заслужено признание на националист №1 в България. В Солун Сидеров стана първият български политик, който получи високата чест да бъде в президиума при откриването  на конференцията, която мина под наслов "Православие и медии в модерния свят". Тя е организирана от международния секретариат на ИПАП. Събитието бе адресирано основно към изпълнителните ръководства на църковните пресслужби, митрополии и журналисти, пишещи в областта на църковната тематика. Волен Сидеров изнесе реч на тема "Трябва да разбием медийния монопол на богоборците в Европа". В изказването си той изходи от факта, че форумът се провежда в дни на исторически събития на нашия континент, когато Европа вече не е същата. Сидеров смята, че начинът, по който Западът организира своята кампания срещу най-голямата православна държава в света - Русия, говори за един нов етап за развитие в геополитиката.
Според него в новия европарламент ще има изключително засилено присъствие на патриотични, антиглобалистки партии. Те ще искат ясно прекратяване на зависимостта на ЕС от САЩ. Към тази нова сила в ЕП той прибави партия АТАКА, която в европейските структури ще настоява да се пренапише договорът за ЕС и в него да бъдат включени християнските ценности. "Говори се за "общочовешки ценности". Но може ли да има ценности извън Бог? Не, разбира се! Тази богоборческа игра от страна на масонско-талмудическите кръгове се води не от вчера", каза Сидеров по време на форума в Солун.
Лидерът на националистите продължи с това, че в България той е нарушил схемата на политическата игра и е показал, че може да има и друг тип политика, освен псевдо-ляво и  псевдо-дясно. "Показах, че в XXI век можеш да се бориш за национално достойнство, за православието и против двойните стандарти на Запада". Според него това ужасява кукловодите на днешния свят, чиято цел е колонизация и ограбване на държавите. "Затова навсякъде в Европа политически лидери като мен и партии като моята са обект на оклеветяване", твърди националистът.
Той изрази недоволство, че тази черна пропаганда не отминава и православните среди. Даде пример как в България за духовниците от църквата се пишат само негативни материали и заговори ли някой журналист за българската православна църква, той задължително започва с уличаването на монаси или свещеници в хомосексуализъм.
Сидеров подчерта, че в България има само една независима истинска медия и това е телевизия АЛФА, собственост на партия АТАКА. Патриотът припомни, че точно по АЛФА той лично въведе предаването "Неделя, ден Господен", както и прякото излъчване на богослужения от храмове.
Към присъстващите членове на Интерпарламентарната асамблея на православието той се обърна с думите: "Нима не виждате, че срещу нас се води неприкривана вече война. Православието е обявено като основен враг на западната цивилизация". Като председател на комисията за медиите в православната асамблея той не само констатира липсата на интерес към темите на православието в медиите, но и предложи как това да се коригира. "Нужна е мощна намеса на организации като ИПАП, фондации и отделни личности с възможности в държави като Русия, България, Гърция. Като тази намеса трябва да се изрази в закупуването и разширяването на вече съществуващи медии, които да представят позицията на православните народи", убеден е Сидеров.