Сидеров се срещна с Наришкин, покани го в България

АТАКА е за военен неутралитет на България, за излизане от НАТО

В Белград лидерът на АТАКА и водач на листата на партията за евроизборите Волен Сидеров участва в международния форум „Балкански диалог 2014“, който беше открит от председателя на руската Дума Сергей Наришкин.
На форума Сидеров заяви: „Поканен съм като лидер на единствената в българския парламент партия – АТАКА, която заявява антиглобалистка и православна позиция.  АТАКА е за военен неутралитет на България, за излизане от НАТО, против неолиберализма и дивия капитализъм, който опустоши страната. Ние смятаме, че Евросъюзът трябва да се преустрои или да се разтури, защото сега той една огромна пирамида, незачитаща мнението на обикновените хора в Европа. Пирамида със задкулисна власт и управляван на практика от САЩ. На предстоящите избори за европарламент нашата  партия излиза с идеята за съюз на отечествата, а не гигантска бюрократична конструкция, каквато сега е ЕС.
Лидерът на националистите припомни, че АТАКА единствена в българския Парламент осъди остро фашистката и криминална власт в Киев след преврата, извършен от т.нар. майдановци. Сидеров подчерта, че АТАКА е единствената партия, обявила се категорично против налагането  на санкции срещу Русия и против забранителните списъци за руски политици и бизнесмени. Сидеров заяви, че международната общност трябва да осъди военните действия на незаконното правителство на Украйна срещу собствените граждани. „Днешните управници  в Киев трябва да бъдат поставени в изолация и принудени да предадат властта на едно легитимно правителство след свободни и наблюдавани от международни наблюдатели парламентарни и президентски избори. Преди идването си тук, в София аз се обърнах с призив към българското парвителство да осъди избиването на цивилни граждани от военните части на Киевското правителство, но този призив остана без отговор”, заключи още Сидеров.
Сидеров разговаря с председателя на руската Дума Сергей Наришкин и го покани да посети България, въпреки наложените санкции. На въпрос на телевизия Алфа дали би приел покана от българска парламентарна партия, Наришкин отговори : „Никога не съм отказвал срещи с колеги депутати, аз открито говорих в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. Съжалявам, че асамблеята лиши руската делегация от право на глас. Това показва, че някои депутати не искат да чуят истината и бягат от диалог”    
Волен Сидеров беше гост и на среща в руското посолство в Белград, на която присъства и председателят на руската Дума Сергей Наришкин.