Собственикът на „Магнито” пред Bulgariautre.bg: Имало е спор, но не е имало физическа между Сидеров и Бъчваров онази вечер

Не е имало физическа разправа между Волен Сидеров и Андрей Бъчваров при спора им в пианобар „Магнито” вечерта на 3 май. Това потвърди категорично пред Bulgariautre.bg собственикът на заведението, Евгени Зумпелов.

Вчера Андрей Бъчваров разпространи чрез социалните медии информацията, че се е засякъл с лидера на „Атака” в събота след полунощ и при тази среща е получил два удара от него. Бъчваров дори е подал сигнал в полицията.

По всяка вероятност обаче този сигнал няма да бъде удовлетворен, тъй като за момента сведенията на всички свидетели на случката, освен него, сочат, че физически контакт между двамата политици изобщо не е имало. За това потвърди самият собственик на заведението, позовавайки се на информацията от персонала, който е бил на смяна същата вечер.

По думите му спор между Бъчваров и Сидеров действително е имало, макар заради силната музика да не е можело да се чуе за какво точно двамата се карат. След като забелязал конфронтацията, барманът на смяна отишъл заедно със свой приятел до спорещите, застанал между тях и помолил Сидеров да се върне на своята маса.

"След това г-н Сидеров платил сметката си и си е тръгнал от заведението", обясни Зумпелов развоя на спора.

Той посочи, че е разпитал всички служители, които по това време са били на работа. Барманът, както и неговият приятел, вече са дали показания в полицията за случилото се. "Имало е спор, но със сигурност не е имало размяна на удари или нещо такова", посочи собственикът. "Не е имало никакъв физически допир между единия и другия човек, а барманът е застанал между тях", добави той.

Самият Евгени Зумпелов е бил в Гърция по време на случката, но се е запознал с нея веднага, щом се е прибрал. Той е научил за инцидента от медиите вчера. "Най-малкото, ако нещо повече се беше случило, щяха да ми се обадят и да ми съобщят, поне на следващия ден", обясни той.

"Това е бар, в който постоянно идват големи български звезди, журналисти, лица от целия политически спектър", каза още собственикът. По думите му „Магнито” не е заведение, в което клиентите си разменят удари – ако има словесни спорове, те биват разрешавани с намесата на бармана, „както е станало и в случая”.

Заведението няма охранителни камери, нито охрана, "защото никога не е имало нужда от такава". Има камера единствено при входа, поставена от Агенцията за отнемане на незаконно придобито имущество, но тя може да покаже единствено кой влиза и кой излиза оттам.

На въпрос какво е основанието за твърденията на Андрей Бъчваров Зумпелов отговори, че му е трудно да определи, тъй като разказите на всички сочат, че между него и Волен Сидеров е имало само спор. "Освен това аз гледах Андрей по телевизията на следващия ден и той не приличаше на човек, който е участвал в сбиване".