Борисов ще буди Станишев с SMS

Изминалата седмица е срам за законодателния орган, БСП и ДПС са 100% функция на Атака, а Сидеров докрай ще подкрепя кабинета

Чиста ми е съвестта за случилото се тази седмица в парламента, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Всяка неделя" по Нова ТВ. Според Борисов, изминалата седмица е срам за законодателния орган. С усмивка на уста, той сподели, че ще "се смили" над Станишев, който се успал за вота и следващата сряда ще му прати SMS - "нещо да писка", за да го събуди и да дойде на работа в НС. 
Борисов подчерта, че партията му няма да падне на нивото на Сергей Станишев, който след победата на френския президент Франсоа Оланд, заяви, че в Европа идва лява вълна. По думите му ГЕРБ няма да говори за пристигащата дясна вълна след поредната победа на германския канцлер Ангела Меркел.

Експремиерът каза също, че Европа се стреснала, когато депутатите от Атака потропали на вратата на ЕНП в Брюксел. Лично Джозеф Дол се обадил на лидера на ГЕРБ, за да му каже, че ЕС е зад действията му на опозиционен водач.

Най-хубавото нещо за неделния ден на Борисов - видял магистрала Хемус до гара Яна, проект, който той е построил. Видях си Хемус, ще видя и Кеворкян, две хубави неща ми се случиха, отбеляза усмихнат лидерът на ГЕРБ в студиото на Нова. Бойко Борисов направи и забележка на Мирослав Найденов, който оглави новата формация БАСТА. Не може да си бил министър от ГЕРБ и след това да си срещу партията, каза лидерът на ГЕРБ. Той се засече в студиото с шефа на КФН Стоян Мавродиев, който заяви в ефир, че бившите министри на ГЕРБ Дянков и Трайков са били зависими от бизнесмена Иво Прокопиев. Той ги доведе за ръчичка, подчерта Мавродиев, който е бивш депутат от ГЕРБ. Комисията за финансов надзор контролира, проверява и дава на прокурор и в случаите с нарушения има лична отговорност, коментира от своя страна Борисов. "Назначението на Стоян Мавродиев (в КФН) е по мое лично предложение. С него сме имали много срещи, когато правехме програми, когато ги коментирахме. Понеже хиляди сделки минават на борсата аз се радвам, че комисията е отсяла тези, при които има нарушения", обясни още Борисов.