Борисов: Крайната ни цел е незабавна оставка

За пореден път стана ясно, че този парламент трябва да се разпусне и да има нови избори

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента след проваленото заседание на Народното събрание поради липса на кворум през седмицата. „Крайната цел е незабавната оставка на това правителство. Ние няма какво да си дебатираме с тези хора. Те са нелегитимни”, каза Борисов.
„Със 111 души БСП и ДПС, даже вече техните хора три дни подред не идват на работа и не могат да осигурят кворум. А това е задължение на управляващите”, заяви Борисов и допълни:
„Както виждате, всички сме тук. Всички сме тук и чакаме управляващите да си осигурят кворум. Те не могат, не са в състояние. Тази партия – БСП, не е в състояние да управлява. Те нямат нито моралното, нито физическото право”.

„Ние всеки ден сме в зала. Всеки ден сме в парламента. Както г-н Местан каза – физически или ментално. Физически виждате – ние сме в парламента. Това, че те вчера с трикове се опитаха да броят овце как се броят. Дадоха на някакви хора, които изтичаха и казаха – да, има кворум, нещо абсолютно недопустимо. Беше зачеркната електронната биометрична система вчера при гласуването. Миков се усети, че не е никакъв председател и каза – дайте да преброим, но Мая Манолова, която освен военно министерство, явно командва и парламента, го дръпна за ръкава и му каза – няма да броиш”, коментира още Бойко Борисов.

На въпрос - каква е разликата сега с предишния парламент, когато „Атака” са подкрепяли ГЕРБ, Борисов заяви: „Нас ни подкрепяше и Синята коалиция, и РЗС. Това беше голямата разлика”.

Каквото внасяме, го правим, за да стане ясно едно – и вече виждате, и френската преса и цяла Европа знаят, това правителство и БСП специално, са подвластни на „Атака”, каза още лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след проваленото заседание на Народното събрание поради липса на кворум. 
„Дори разбрах, че г-н Станишев преди малко е казал, че другата седмица щял да заработи ритмично парламентът. Значи те са се разбрали вече с „Атака” да се върнат”, коментира Борисов. „Те разрушиха доверието в институцията само с това, че се съюзиха с „Атака”. Те излъгаха, че ще правят работни места, какво ли не излъгаха”, посочи той.