Бойко Борисов: Щом ще се надхитряме, днес кой ги надхитри?

Всички казват, че БСП ни надхитрили

Щом ще се надхитряме, днес кой ги надхитри? Това заяви пред журналисти в парламента Бойко Борисов след проваленото заседание на Народното събрание поради липса на кворум.

„Ние сме в парламента. Ако имаше 120 души в залата, ние щяхме да влезем. И понеже вчера бяхме в залата, но днес като прегледах пресата, партийната, щото тя стана изцяло партийна, всички казват, че БСП ни надхитрили. Щом ще се надхитряме, днес кой ги надхитри?”, попита Борисов.

„Народът губи и трябват незабавни избори. И аз не мога да разбера Местан и Станишев не го ли разбират. Да проведат избори. Да спечелят легитимно изборите и да възстановят доверието в институциите”, посочи още Борисов. „В момента, в който „Атака” дойдат, ще се започне процедурата”, каза Борисов.

На въпрос не са ли превърнали Народното събрание в цирк той посочи: „Те направиха парламента за цирк”. „Този парламент трябва да си замине. Той не е естествен, той не е легитимен. Ние няма какво да си говорим. Какви закони ще кове парламент, който се държи от „Атака”?”, попита Борисов. „БСП и ДПС не са на работа днес - 111 души от 120. „Атака” ги няма три дни на работа.

Вие ме питате мен защо не работим. Ние сме опозиция. Ние искаме това правителство да си отиде. „Това е единственият законен начин да докажем, че този парламент е нелегитимен и ние го направихме”.