Борисов: Европа се стресна, когато "Атака" отидоха да чукат по вратите й

Най-доброто от печата

29-09-2013, 22:47

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Когато "Атака" отидоха да чукат по вратите в Брюксел, това стресна цяла Европа. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Всяка неделя" по Нова телевизия.

„Получих зверска критика от Брюксел, когато напуснахме парламента. Но онзи ден, когато „Атака" отидоха да чукат по вратите на Европа, това стресна цяла Европа. Лично Жозеф Дол ми се обади. Над 10 високопоставени души ми се обадиха, че имаме пълната им подкрепа като алтернатива и опозиция. Никога за тези 4 месеца не сме получили такава подкрепа, както в този ден", каза Борисов.

„Назначението на Стоян Мавродиев е по мое лично предложение. С него сме имали много срещи, когато правехме програми, когато ги коментирахме. Понеже хиляди сделки минават на борсата, аз се радвам, че комисията е отсяла тези, при които има нарушения.

Когато разбрах, че Дянков живее в апартамент на Прокопиев, повиках главния секретар и поисках да му намери някаква държавна вила, където да живее със семейството си и да не е зависим от никого", обясни Борисов.

По отношение на случващото се в парламента, Борисов каза: „Абсолютно срамно е това, което се случва. При последното ми идваме тук ме упрекна, че търся доброто във всички. Правил съм го, защото винаги съм считал, че политиците трябва да имат една мяра. Преди четири месеца ГЕРБ спечели изборите за първи път в новата история два поредни пъти. Тогава след като не им стигаха гласовете, предложих на тези 120 депутати от БСП и ДПС аз да им дам един глас, а не Атака. Тук по-скандалното е, че пак се опитват да ни обвинят нас. Те нямат моралното право, тъй като не са победители", каза Борисов.

„Не е морално третия или четвъртия да определя какво се случва в България. Това, което правят сега, не е естествено. Не може четвъртият да предлага на първия. Тяхната оставка е единственият законов начин", допълни Борисов.

„Не се фиксирам върху „Атака". Не зависи от мен дали мандата от 4 години ще бъде изкаран. Това е нестабилност, това е лош сигнал за всички инвеститори", каза Борисов.

„Много добре лъжат и манипулират, хората не ги усещат. Станишев е диктатор. Ние сме си спечелили всичко с честни избори", каза Борисов.

„Имам забележки към БАСТА. Не можеш да си бил 4 години министър на ГЕРБ и да говориш срещу партията, която те е държала пълен мандат. Аз им пожелавам успех, тъй като се радвам на всеки, който намери кураж и отиде на избори", каза Борисов.

 

 

Очаквайте продължението на интервюто следващата неделя.