Привикват Борисов на разпит

Заедно с Кокинов и Найденов ще обясняват за разговора

Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов ще бъдат извикани на разпит във връзка със започната от Върховната касационна прокуратура проверка на скандалните записи, които бяха разпространени преди три дни до медиите. Това съобщава висш обвинител пред вестник "Преса".

Всички те ще трябва да отговорят на въпроси водили ли са този разговор. От един от записите става ясно, че Николай Кокинов предава на Бойко Борисов резултатите от прокурорската проверка за незаконните СРС-та преди те да бъдат обявени.

Според изданието подалият оставка градски прокурор на София Николай Кокинов няма да се размине само с оставка като началник.

Във Висшия съдебен съвет се готви предложение за неговото дисциплинарно уволнение от съдебната власт изобщо. Това се очаква да стане още утре.

Вчера лидерът на ГЕРБ обяви, че няма да коментира оставката на градския прокурор на София Николай Кокинов, който след записите, плъзнали вчера из медиите, подаде оставка.

"Не съм чул, не чета вестници, не гледам телевизия, не слушам радиа, не искам да се интересувам", отвърна в Симеоновград той на въпрос как ще коментира оставката на прокурора.

"Никой друг лидер, на никоя партия, досега, не е излязло СРС срещу него. Вие сте нормални хора – защо не се замислите – кой го организира и срещу кого? Всичко друго приемам, ама в тоалетната… Всеки българин ходи до тоалетна. Ако на вас ви сложат СРС в тоалетната, ще ви е приятно ли? Не!", отговори си той и допусна, че срещу него ще има още компромати.