И в тоалетната ме слушат! Прекалиха, сопна се Бойко

Достатъчно голям съм и нямам нужда от защита, отсече той

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че няма да коментира оставката на градския прокурор на София Николай Кокинов, който след записите, плазнали вчера из медиите, подаде оставка.

"Не съм чул, не чета вестници, не гледам телевизия, не слушам радиа, не искам да се интересувам", отвърна в Симеоновград той на въпрос как ще коментира оставката на прокурора.

"Моите колеги имат забрана да ми говорят за това – какво излиза в българските медии. Имат забрана. Само знам, че и в моята тоалетна ме подслушват", каза Борисов.

"Никой друг лидер, на никоя партия, досега, не е излязло СРС срещу него. Вие сте нормални хора – защо не се замислите – кой го организира и срещу кого? Всичко друго приемам, ама в тоалетната… Всеки българин ходи до тоалетна. Ако на вас ви сложат СРС в тоалетната, ще ви е приятно ли? Не!", отговори си той и допусна, че срещу него ще има още компромати.

"Очаквам. Защото сега само по малка нужда са ме записали… очаквам голямата да дойде преди изборите. Но на никой българин не му го пожелавам. И на вас, госпожо", обърна се Борисов към журналистка в Симеоновград.

"Ти мъж имаш ли?", попитя я той и допълни: "Всеки човек си има личен живот, всеки си има душичка и сърце. Ако ви запишат и дадат твоя език - с мъжа, с детето, със свекърва, и го пуснат само него… Твоите колеги ще кажат ама как може? Ние за теб такова мислехме, такава мила душичка си, а така говориш…"

Бойко Борисов обаче изрази увереност, че хората не се интересуват от СРС-та и подслушвания.

Ти чете ли СРС-тата?, попита Борисов една от жените в Симеоновград.
- Не съм ги чела, отвърна му тя.
Ами и ти като мен, каза й Борисов.
- Защо трябва да ги четем? Нас това не ни интересува, съгласи се жената.
Ама щеше да разбереш за тоалетната. Нали това е… най-важното…, продължи Борисов.
- Мен това не ме интересува. Интересува ме – България да просъществува и да има работа за всички, това е най-важното, каза една от присъстващите жени в Симеоновград.

Мерси, успокои ме, каза й Борисов, а жената му пожела успех.

Борисов отказа да отговаря на въпроси за това дали Мирослав Найденов е бил "окичен" с микрофони или пък е бил внедрен.

"Не знам. Единственото, което знам, е че съм достатъчно голям и нямам нужда от защита. Нито от мои подчинени, нито от другите, нито от третите. Прекалиха. Прави впечатление, че само аз съм обект – вече колко години.

Другите не говорят ли по телефони, не правят ли срещи, не правят ли листи, не се ли карат в партиите? Всичко ли им е гладко и равно? Но това показва, че ние сме най-демократичната партия и само ние не се занимаваме с тази работа", отсече той.

Бившият премиер обяви още, че е дошъл тук, в Симеоновград, за да усети пулса на хората – какво очакват?

"Ако някой им обещава, че ще дойдат огромни пенсии и заплати – да ги видя - те подвеждат ли се по това? Виждате, какво става в Италия, виждате в Испания, полицията ги би като кучета. Вие представяте ли си, това, което гледате в Испания, така българската жандармерия да разпръсне протестиращите? Гледахте ли го?

Представяте ли си Цветанов да е разпоредил така да разпръснат протестиращите? Трябваше да го сатанизират тогава, тук да го разпънат на стълб. А кризата става още по-тежка. За разлика от другите, аз искам да си представям – утре какво трябва да правим?", завърши Бойко Борисов.