Борисов алармира за паралелно МВР, водено от "Шайката на Станишев"

Бившият премиер коментира скандалните СРС-та

"Аз вече колко време коментирам, мълча си и съм убеден, че рано или късно ще излезе, че има паралелна структура в държавата, която действа, работи, записва, манипулира, компилира. Аз само знам, че от дома си не съм излизал. Така че, ако някой там ме е накачил с мероприятие се надявам прокуратурата да почне да търси виновниците, които правят всичко това. Те не са толкова анонимни, колкото изглеждат", каза Борисов.

Коментарът бе направен няколко часа след като в медиите бяха изпратени записи от разговор на Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов изпълнени в вулгарности и цинизми. Вчера Мирослав Найденов директно обвини Цветан Цветанов за масовото незаконно подслушване в страната.

"Просто МВР се използва само за мюре. Други много по – мощни паралелни структури работят, за да влошат и бизнес климата, и всичко това, което се случва в България. Така че това е проблемът, а вече техниката е толкова съвременна, че могат да правят всичко с гласовете на хората, но това, което съм убеден за предизборната си кампания и от времето, когато не съм премиер, аз си живея в Банкя – това означава, че наглостта и подлостта на тези хора стигат да ми слушат дома. И това означава, че Станишев и неговата шайка около него, която работи за него, защото той е преносител на сигналите – нищо старо не е забравил и нищо ново не е научил", коментира бившият премиер.

Борисов допълни още, че според него е възможно в тези паралелни на държавните институции структури, за които спомена, да има и служители на МВР. Той не изключите тези структури да разполагат с коли – близнаци на тези на вътрешното ведомство.

Борисов подчерта, че се е отказал да слуша днешните записи, затова и не може да каже дали са автентични. Категоричен е също, че доверието му към Цветан Цветанов е непоклатимо, а случващото се цели, по думите му, именно той да бъде отстранен. Борисов отново каза, че вярва в главния прокурор Сотир Цацаров, за да се стигне до истината.

 

"С подслушвания и флашки нищо не може да се направи", каза по-рано през деня председателят на ПП ГЕРБ. Това той заяви на откриването на цех за изворна вода над село Бачково.