Стоичков и студентите на спявка в "Синия лъв"

Студентите бяха кът, но пък на срещата се появи Дучето, искал да види какво става

Упътете ги по правилния път, дайте им наставления, те самите да избират своя път в живота,  призова Христо Стоичков гостите на кръгла маса на Националното представителство на студентските съвети в столичния ресторант "Синия лъв".

"Аз няма да критикувам - същото ще искам от тях – да бъдат честни, отговорни, да се вслушат в съветите на тези големи хора събрани на кръглата маса, които да ги упътят, да им начертаят пътя, а пък това какво е в ляво или дясно – няма смисъл да критикуваме", отсече Камата.

Кръглата маса се състоя в "Синия лъв", след като сутринта Софийския университет забрани тя да се състои в клуб-ресторант "Яйцето".

Стоичков поиска от гостите да вярват на младото поколение и да ги напътстват, като изтъкна, че младите никога не са искали да влязат в политиката.

"Те искат да имат едно правилно обучение и развитие, за да може, когато завършат да имат правилния начертан път. Разногласията кой е Орлов мост нямат значение.

Ние го показахме 94 – та година, че не се разделихме, искаха да ни разделят, ние се обеднихме и направихме това, което направихме. Затова Орлов мост може да се съедини, може да се направи така, че всички да вървим по правилния път. Аз не деля хората на групи. Искам тези млади хора да ги водя, да ги вкарам където не могат те да влезнат, не могат те да бъдат чути", заяви той.

На масата не присъстваха много студенти, но там беше председателят на НПСС Ангел Георгиев.

"Г-н Стоичков не веднъж е бил обединител на нацията", каза Георгиев и добави, че нямат претенции да представляват всички протестиращи, а тези, които вярват в това, което правят.

Той призна, че след два месеца протести гражданското общество се е разединило и е настана ло разцепление сред протестиращите.

На срещата дойде и Димитър Ангелов - Дучето, шеф на фенклуба на ЦСКА, за да види какво става тук.

"Моите очаквания са един човек, който е почтен, който е икона на България – за мен Ицо е икона - аз му вярвам, искам да чуя за какво става на въпрос, искам да го чуя от него, не искам да го чуя от вас", каза той на журналистите.