Камата категоричен: Политиката не е за мен!

Аз съм безпартиен и затова имам правото да критикувам, отсече той

Христо Стоичков за поредн път обяви, че няма да влиза в политиката, въпреки че прие да бъде лице на част от протестиращите студенти.

"Стоичков никога не е бил политик, няма и да бъде. Че съм симпатизирал на един, двама, трима не значи, че съм член на партия. Аз съм безпартиен и затова имам правото да критикувам", посочи Стоичков пред TV7 и настоя, че не иска да бъде обвързван нито с бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров, нито с шефа на "Лукойл" Валентин Златев.

Модерния ляв разказа и как е стигнал до решението си да помогне.

"Когато студентите дойдоха да ме поканят, бях учуден. Помолих ги да изчакат няколко дни, за да видя как искат да ми използват името. Тези деца имат по едно, по две, по три висши образования, но никога не са чути и не им се даде трибуна.

Виждаме, че 23 години в парламента се въртят едни и същи и няма свежа кръв. Политиката се нуждае от свежа кръв. Няма лошо да подкрепиш лица. Когато Стоичков излезе да говори, много медии искат да имат инмформация. Затова аз помагам на децата да бъдат чути. Мен не ме е срам, че съм зад честни деца, които ходят на училище, учат, но когато искат да работят, им казват, че са прекалено умни, за да ги приемат", добави Христо Стоичков.