Зевзеци за новото движение на Стоичков - "Епик Люн" или "Тюфлек"?

Във Facebook заваляха предложения за име на студентската формация

Обявяването на Христо Стоичков за знаме на студентското движение провокира народното творчество в социалната мрежа Facebook.

Една от страниците - Shmatko, зададе простичкия въпрос: Как трябва да се казва студентското движение, на което лидер е Христо Стоичков?

Отговорите са доста разностранни и със сигурност ще обогатят народния фолклор. А както добре знаем, нашенският фолклор не страда от липсата на цинизми. Речникът на Стоичков също, дори в национален ефир, което ни накара да не цензурираме и предложенията.

Още първата идея може да разбуни духовете, тъй като се прави симбиоза между Софийския университет и така често споменавания от футболиста женски полов орган. Или иначе казано "Пи.ка-матер". Далеч по-малко вулгарно, дори някак кинаджийски, звучи "И Ваш`та мама също!".

"Цървули" и "Тюфлеци" са си директни заемки от речника на Стоичков, но има и по-широкообхватни предложения. Откроява се БАРЦИЛОНА - Българска Асоциация за Развитие, Центризъм И Либерално Основополагане на Национална Асамблея. Или пък друго по-длъжко име - Сдружение на идиотите в България за по-добро вдебиляване на българския народ.

Сред иновативните идеи са Студентско движение към регрес, простащина и дебилизъм, както и Национално студентско движение за връщане на 94-та.

По всичко личи, че част от потребителите хич не вярват в успеха на студентската формация и са готови да я кръстят Епик Люн.

Ако пък Стоичков е съгласен, студентите могат да вземат името и на един от неговите шефове, които го направиха герой в Южна Африка - Путко Мафани.