Калфин: Основният опонент на АБВ е десницата в България

Евродепутатът оцени високо евролистата на движението

Основният опонент на движение АБВ за предстоящите Европейски избори е десницата в България. Техните идеи и цели коренно се разминават с нашите и това е основната причина да ги смятаме за най-големият ни конкурент. Това заяви днес във Велико Търново водачът на евролистата на движението „Алтернатива за българско възраждане“ (АБВ), предаде „Фокус“.

На въпрос дали има затопляне на ледовете между ГЕРБ', която беше основен опонент на АБВ за президентските избори, той отговори, че няма подобно разчупване на обстановката. Евродепутатът допълни: ''Те все още са един от най-големите ни конкуренти, но тук не става въпрос за лично състезание между мен и Росен Плевнелиев, а за състезание между политически групи“.

Според евродепутатът много важно нещо от политическия живот у нас, което много от политическите сили у нас не разбират е, че няма проблем в това партиите, които са опоненти да седнат на една маса и да се разберат за това, какви са националните приоритети на страната ни. ''В това число се включваме ние и ГЕРБ, и БСП, и всички останали партии. ''Недопустимо е и това е причината ние да сме критични към всички, тогава когато държат страната в условия на противопоставяне и самоцелно решаване на проблемите, коментира Калфин.

В ефира на предаването „Неделя 150“  на БНР той коментира евролистата на движението: „Искахме АБВ да направи една силна листа за европейските избори - от първия до седемнадесетия, и мисля, че успяхме да го постигнем. Аз съм изключително доволен от нея“. По думите на Калфин голяма част от кандидатите за евродепутати са представители на регионите и категорично не са били „посочени“от някого.

Голяма част от хората в листата не са занимавали с политика досега, като 1/3 от тях са представители на академичните среди. Повече от половината са на възраст до 35 години,но с достатъчно опит в своята сфера на развитие.