Георги Първанов обяви имената в евролистата на АБВ

Политика

30-03-2014, 13:26

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

АБВ: "Да съхраним българското" днес е ключовото ни послание

Първанов: АБВ няма да се коалира с ДПС

Румен Петков: БСП е мандатоносител, но не мисля, че управлява

Румен Петков: БСП прегръща Пеевски

Варненския "Кой?" зададе Румен Петков

Р.Петков: Има 3 скандални случая по границата, това е провал

Р.Петков: БСП се държи двулично

Р.Петков: Ръководството на БСП трябва да напусне

Р.Петков: Пеевски използва медиите си, за да слага чадъри или за да плюе

Р.Петков: "Позитано" не е БСП!

Р.Петков: В ръководството на МВР нито един не разбира от полицейска работа

Георги Първанов: Бих искал да има обща национална позиция за Украйна

Румен Петков: Какво наложи ползването на СОБТ в Лясковец?

Румен Петков: Защо Станишев не беше на Консултативния съвет?!

Георги Първанов и Румен Петков на разпит като свидетели на ген. Кирчо Киров

Георги Първанов: АБВ е алтернатива на старите партии

Ивайло Калфин в Добрич: Необходимо е възвръщането на доверието в политиците

Ивайло Калфин: Много аспекти от живота ни зависят от решенията, вземани в Брюксел и Страсбург

Георги Първанов на двудневна визита в Стара Загора

Георги Първанов и представители на АБВ в Пловдив днес

Георги Първанов: Не им стигна мъжество и воля да ми го заявят лично

Георги Първанов, Румен Петков и Емил Кало ще посетят Плевен

Георги Първанов: АБВ ще бъде опонент на всички парламентарни формации

Ивайло Калфин: Дебатът не е заради конфронтация задължително

Ивайло Калфин: Българинът е беден, защото се краде от джоба му

Ивайло Калфин се срещна с посланиците на ЕС

Шулц и Свобода разчитат на подкрепата на Ивайло Калфин и АБВ

Ивайло Калфин: Няма решение за Украйна, което да изключва Русия

Ивайло Калфин: Да на „Белене”, не на плоския данък, диалог по основното с ГЕРБ

Емил Кало: В АБВ сме твърдо убедени, че нашата задача в никакъв случай не е да атакуваме БСП

АБВ с първи офис зад граница

Ивайло Калфин заяви, че е изключително горд, че участва в тази листа и е неин водач

Начело на листата ще бъде Ивайло Калфин – най-добрият български евродепутат по всички обективни класации на европейските институции. „Господин Калфин е със значим принос в извоюването на допълнителните компенсации за спрените четири реактора на АЕЦ "Козлодуй" в размер на близо 600 млн. евро. Той има и своя решаващ принос за това европейската валута да се изписва на кирилица. Ивайло Калфин издейства достъпа до публична информация на ЕС в интернет, активно участва в договарянето на бюджета на ЕС за 2014-2020 година. Мога да кажа, че това е един от бюджетарите на европейската комисия, един изключителен професионалист, добре познат в българската политика и на българското общество“, каза Първанов.

На второ място е генерал от резерва Михо Михов, 65 години; български офицер и дипломат. Началник на Главния щаб, командващ Военно-въздушните сили и Началник на Генералния щаб на Българската армия (1992-2002). Съветник на президента по военната сигурност и посланик на България в Република Македония (2002-2009).

На трето място – изборът на младите Константин Проданов, 37 години; финансист и икономист; съветник по икономическите и финансови въпроси на президента Георги Първанов (2011-2012). Работил е в най-реномираните международни инвестиционни банки в Япония, а понастоящем е главен мениджър в инвестиционна компания в България.
На четвърто място - Нина Найденова, 34 години; икономист. Работи като търговски директор в международна компания. В Германия е работила в мултинационална компания за международна търговия. Завършила е международна търговия в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” и финанси в Стопанската академия „ Д. А. Ценов” в Свищов.

Росица Янакиева, 59 години; кмет на Перник - втори мандат; избрана за кмет на годината; член на УС на Националното сдружение на общините в България; зам.-председател на българската делегация на Конгреса на Съвета на Европа;

Проф. Андрей Андреев, 58 години; инженер по геодезия, картография и фотограметрия и преподавател в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”, катедра „Геодезия”. Има квалификации и обучения в Бърно, Чехия и Канада.

Д-р Драгош Методиев, 46 години; специалист по гръдна и коремна хирургия; началник отделение „Гръдна хирургия” към Комплексен онкологичен център Велико Търново; общински съветник в град Велико Търново; завършил е медицина в София, специализирал е в Румъния и Германия, практикувал в София, Пловдив и Плевен.

Ивета Станкова-Пенкова, 35 години; общински съветник в град Монтана. Завършила е медицински колеж, град Враца, специалност „Здравни грижи“. Завършва „Политически мениджмънт” в СУ „Св. Климент Охридски“ и „Социални дейности” във Великотърновския университет "Св Св Кирил и Методий".

Доц. Меглена Темелкова, на 38 години от Варна. Завършила е право във Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий“ и финанси в Икономическия университет – Варна. Специализирала е Международно търговско право и Международен бизнес. През 2007 година защитава дисертация на тема „Оптимизация на производствени системи при тяхното преструктуриране“ и получава образователно-квалификационна степен „Доктор“ по научната специалност „Организация и управление на производството“. През 2010 година с решение на ВАК получава научното звание „Доцент“. Работи във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ от 2007 година, където преподава по „Контролинг“, „Управление на туроператорската и турагентската дейност“, „Лидерство“. Чела е лекции по „Контролинг“ в Университета в Сефтенберг – Германия. Автор е на над 50 публикации в страната и чужбина в областта на контролинга и производствения мениджмънт. От 2009 е ръководител на „Грид Институт“ – България, позициониран във ВСУ „Черноризец Храбър“ и работещ съвместно с „Грид институт“ –Германия, имащ за цел изграждането на бизнес лидери в условията на все по-глобализиращи се конкурентни пазари.

Доц. Георги Вълчев, 52 години; историк и културолог; преподавател в Софийски университет „Св. Климент Охридски” във Философски факултет; женен, с едно дете. Владее френски и руски езици. В Европейския парламент ще работи за разширяването на европейските образователни и културни програми.

Минко Ангелов, 50 години; инженер и бизнесмен, заместник-кмет на Хасково с ресор „Европейски проекти и програми”, общински съветник в Община Хасково – 4 месеца, съветник в Министерството на регионалното развитие и благоустройството – 1 година. Притежава собствена компания за информационни технологии; участвал е в създаване на законопроекти за насърчаване на бизнеса.

Ангел Ризов, на 28 години; магистър по право от СУ „Св. Климент Охриски”, адвокат в Софийска Адвокатска Колегия, работи в Адвокатско дружество „Камбуров и съдружници”. Владее английски, руски и немски.

Ивайло Русчев, 26 години; завършил е University College London, Лондон – Стратегически мениджмънт – едногодишна магистърска програма, която покрива ключовите елементи от стратегическия мениджмънт, анализи на риска, креативно мислене и корпоративни финанси. 2007-2011 European Business School, Лондон – Международен Бизнес с маркетинг и Мандарин, 2009-2010 – Nanjing University, Нанджинг, НР Китай. 2002-2007 – Евроучилище „Ровел“, София. Компетентен по MS Office, HTML, Bloomberg, Adobe Photoshop, Date base research, Dreamweaver. Владее анлглийски, мандарин, испански. 2012 година до сега работи в „Тандем – Попово“ ООД, България. Мениджър стратегическо планиране. 2012 г. „Българска стопанска камара“ - младши оценител на компетенции. 2012 г. – доброволец по проект „Местен старт за Европейско бъдеще“ с финансовата подкрепа на ЕС и „Младежта в действие“, 2011-2012 Администрация на президента на Р България.

Цветан Антов - баскетболист, основен състезател на националния отбор на България, Спартак (Плевен), Лориен (Франция) и Лил (Франция) през 90-те години на ХХ век. Антов има бронзов медал от европейското първенство с младежкия национален отбор по баскетбол, две шампионски титли и една купа на България със Спартак (Плевен). Като капитан на Спартак (Плевен) Антов има съществена заслуга за най-големите европейски успехи на клуба. С Цветан Антов в редиците си Плевен побеждава най-титулованите клубове на Стария континент Реал (Мадрид), Партизан (Белград), Бенфика (Лисабон) и др. в турнирите на ФИБА през 1995 и 1996 г. След прекратяването на състезателната си кариера Антов става старши треньор на плевенския Спартак, а по-късно и президент на клуба.

Доц. Апостол Апостолов, еколог;

Николай Томов, мениджър от туристическия бизнес

Ростислав Павлов, икономист, секретар на община Силистра

„Вярвам, уважаеми дами и господа, сте се убедили, че това е една листа, балансирана възрастово, със стремеж да бъде балансирана и полово, защото това е важен елемент от изискванията в рамките на европейската кампания. Наистина тук има изключителни професионалисти, доказали се и доказващи се и с добра перспектива. Вярвам, че с такава листа можем да постигнем много силен, убедителен резултат на предстоящите избори и това да бъде важна отправна точка в по-нататъшното развитие на АБВ“, заяви Георги Първанов.

Евродепутатът и водач на евролистата на АБВ, Ивайло Калфин заяви, че е изключително горд, че участва в тази листа и е неин водач. „Виждате, тогава, когато една кандидатска листа трябва да се направи не на принципа на различни вътрешнопартийни компромиси, когато в листата са действително хора, които в голямата си част не са се занимавали с политика, но имат знания опит желание и увереност, че България има малко по-различен път и повече възможности. Това дава възможност да направим една такава листа, която е изключително впечатляваща, включително в сравнение с нашите конкуренти, които досега са известни. Участниците в нея показват много ясна заявка на АБВ за професионално, авторитетно участие в политическия живот, не само на евровота, но и на следващи избори, но и за промяна на това, което се случва в България. С този екип ние ще постигнем един много добър резултат, който ще покаже на българските избиратели, че талантът, професионализмът, компетентността, младежкият ентусиазъм са нещото, от което България има нужда“.

Национална гражданска инициатива "АБВ" обяви и коалиционните си партньори за предстоящия евровот и представи имената им в листата си. Това са Политическо движение “Социалдемократи” с лидер Елена Нонева, „Обединени социалдемократи“ с лидер Йордан Гергов, Обединен блок на труда – лейбъристи с лидер Екатерина Атанасова и Българска партия ЛИБЕРАЛИ с лидер Михаил Шишков.

Георги Първанов заяви също, че АБВ води преговори и с други формации, като в законовия срок ще бъде обявен и окончателният вариант на коалицията.