Първанов: България е твърде малка, за да я делим!

Тя е достатъчно голяма, за да побере всички ни

Вярвам, всеки от вас се убеди за сетен път, че всяко изпълнение на Николина, всеки неин спектакъл издига националното ни самочувствие, укрепва нашето достойнство и ни прави горди, че сме българи, заяви Георги Първанов по време на поредния концерт от националното турне на Николина Чакърдъкова „Да съхраним българското" в Плевен.

Първанов заяви, че е на сцената на спектакъла, за да изрази своята, на евродепутата Ивайло Калфин и на АБВ ясна и категорична подкрепа за каузата, която олицетворява Николина Чакърдъкова.

„Да съхраним българското" - наистина започване и заради емоцията и тръпката. Започваме с нашата, българската музика. Какво по-естествено от това да се преборим, да защитим правото ни да гледаме и слушаме българска музика от националния ефир. Ние заставаме зад тази идея", каза Георги Първанов и допълни, че АБВ ще се опита да защити тази идея с още каузи, кампании и инициативи - да защитим българската книга, българския театър, кино и изкуство, чистотата на българския език - това не е празна фраза, каза президентът.

Да съхраним българското означава наистина да се опитаме да възродим българската икономика и производство, да купуваме българското производство, да възродим и съхраним българската природа, която е подложена на изключително тежки изпитания - от Черноморието, до безогледната сеч в планините, каза Георги Първанов.
България е твърде малка да я делим и достатъчно голяма, за да побере всички ни с нашите различни интереси, емоции, чувства и желания. Ще постигнем своята кауза с единение - в съединението е силата, каза в заключение президентът.