Утре: Слънчево време, с максимални температури между 1 и 6 градуса

През нощта над Източна България и Дунавската равнина облачността ще се задържи значителна

На места ще има мъгла. Утре над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време.

По-значителна облачност, на места намалена видимост, ще има отново над източните райони и по поречието на Дунав. В източните райони, ще духа до умерен вятър от север, североизток. Минимални температури между минус 6° и минус 1°, по Черноморието до 2°. Максимални между 1° и 6°, в крайните югозападни райони до 8° - 9°. Над Черноморието ще преобладава облачно време.

Вятърът ще е до умерен от север, североизток. Максимални температури 2° - 5°, температура на морската вода 7°-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщава за Агенция "Фокус".


Над планините ще преобладава слънчево време. Повече облаци ще има над Източна Стара планина и Източните Родопи. Вятърът ще е до умерен, а по високите открити части и силен от североизток. Максимална температура на височина 1200 м. около 1°, на 2000 м. около минус 3°.


През следващите дни температурите бавно и слабо ще се повишават. Вятърът ще е съвсем слаб, в много райони ще е и почти тихо и на места в низините ще има ниска облачност, мъгла или намалена видимост; а в следобедните часове временно ще има и слънце. В планините и планинските райони ще преобладава слънчево и сравнително топло време.