Времето утре: мъгливо и студено

Региони

15-12-2013, 20:28

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

Минималната температура ще е минус 7

През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно.

От североизток облачността ще започне да се увеличава, а от север да прониква по-студен въздух. Минималната температура ще е минус 7°.

През деня над северните и източни райони облачността вече ще е значителна, на много места с намалена видимост или мъгла. В Югозападна България ще има повече слънчеви часове и там температурите ще са малко по-високи. Вятърът ще е слаб, по Черноморието до умерен от север-северозапад. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 1° и 6°. В София минимална минус 5°, максимална около 2°. Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще продължи да е по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е значителна, без валежи. Вятърът ще е слаб до умерен, от север. Температурите ще се понижат и максималните ще достигнат 2°-3°. Вълнението на морето ще е 2 бала. Температурата на морската вода е 7°-8°.

В планините облачността ще е променлива, като в Рила, Пирин и Западните Родопи ще има повече слънчеви часове. Вятърът ще е до умерен и ще се ориентира от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200м минус 1°, на 2000м около минус 4°.