Цветанов се кълне: Не съм нареждал СРС-та в Банкя!

Нито мен, нито премиера някой може да държи в зависимост, отсече той

Не съм нареждал подслушване на Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов, категоричен бе бившият МВР шеф Цветан Цветанов.

На въпрос кого подозира за последния теч на звукови файлове ,той каза, че може да се направят конкретни предположения.

"Знаете за определени срещи, които излязоха в скандала, който се развихри, между Миро Найденов и Алексей Петров. Доколкото знам имало е среща и с Емил Димитров, където може би са планирали следващите си действия.

Виждал съм се с Мирослав Найденов на рождения ми ден – на 8 април. Поканих го, защото разбрах, че съпругата му е пуснала молба за развод", поясни хронологията на скандала Цветанов.

"Нито мен, нито премиера някой може да ни държи в някаква зависимост", допълни той пред Нова телевизия.

По думите му е видно, че отзад има някой, който ръководи и активира скандалите в страната.

"Това са бившата Държавна сигурност, определени структури от криминалния контингент. Това, че съм бивш шеф на МВР и знам много не значи, че трябва да говоря много, независимо, че съм, в това си качество сега", отсече Цветанов.

Според него срещу всички политици, които са били на възлови позици, е имало компромати.

"Никой не знае кое е автентично в тази ситуация. Параноята до изборите ще бъде още по-голяма. Най-лошото е, че политиците дискредитират службите", добави бившия вътрешен министър.

По думите му, ако ГЕРБ не са на власт, всичко в държавата ще се разпадне, защото останалите партии тепърва ще се сблъскват с проблемите и ще създават необходимите връзки.

"Проблемът на нашите опоненти е, че нямат програма и че ГЕРБ ще спечели изборите само не се знае с колко. Аз имам кауза да работя за държавата и винаги съм го правил", завърши Цветан Цветанов.