Чучела на Дянков и Добрев отнесоха народния гняв

ВМРО и Атака се включиха към протестите

Десетки граждани излязоха и днес на протест пред сградата на ДКЕВР, за да изразят недоволството си от високите сметки за ток за декември и от действията ЕРП-тата.

Сред протестиращите има граждани, които са принудени въпреки ниските си доходи да плащат сметки от по няколкостотин лева, при положение че живеят в малки жилища.

Много от хората се възмущават, че сумата, която трябва да платят за реално потребена електроенергия е по-малка от общата сума на всички останали ценообразуващи елементи, фигуриращи във фактурата им.

Гражданите дори хвърляха домати по направено от тях чучело с образите на Симеон Дянков и Делян Добрев, държащо табелка с надпис "Слуга на монополите".

Сред издигнатите днес лозунги имаше обръщение към премиера: "Бойко, ако ЧЕЗ не изЧЕЗне от България, изЧЕЗваш ти". Хората настояват ДКЕВР да предприеме адекватни действия срещу ЕРП-тата и да има санкции за извършените от тях нарушения.

Протестът се охранява от полиция и жандармерия. На него участват представители на ВМРО и "Атака". Символично беше изгорена сметка за електроенергия. Скандиранията и освиркванията продължават.