И ВМРО на бунт срещу високите сметки за ток

Протестът е срещу монополистите в България

ВМРО организира протест под мотото: На бунт срещу високите сметки", който ще е утре от 12.00 часа пред сградата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).
 
От години воеводите предупреждават, включително и чрез многобройни протести пред ДКЕВР, че монополите са опасни и безконтролни, и настоява държавните институции да предприемат мерки срещу своеволията им и непрозрачното ценообразуване.

"Това не се случи и резултатите са налице – грабежът, несправедливостта и мизерията, изкараха вече масово българите на улицата", допълват от организацията. 

"Нееднократно ВМРО повежда хората на протест срещу държавния ценови регулатор, Министерството на енергетиката и Министерски съвет, които играят ролята на адвокати на монополистите, вместо да защитават правата на българските граждани.

Протестите на ВМРО, освен срещу трите ЕРП-та в България, са насочени и срещу други нагли монополисти. Организацията е твърдо за разваляне на концесионния договор за водата в София, искаме премахване на посредниците-топлинни счетоводители, обявихме се също и в защита на българите от лекарствения монопол", завършват от ВМРО.