БСП загроби България!

По стар комунистически прийом, в последните секунди на проваленото си управление, социалистите сложиха примката на българския народ. Въпреки заявката на президента Плевнелиев, че няма да мръднем и на йота от поетите ангажименти към ЕС относно строителството на „Южен поток“, стана ясно, че вече е обнародвано в „Държавен вестник“ разрешението издадено от Министерство на регионалното развитие за изграждане на компресорна станция и приемен терминал в местността „Паша дере“ край Варна.

Явно гробокопачът на българската енергетика Стойнев сбъдна лелеяната си мечта. Припомняме, че той се закани да не се съобразява с негативното становище относно проекта от страна на европейските ни партньори. Според фамозния псевдоексперт на БСП тръбата била от стратегическо значение за страната в близка и далечна перспектива.

Прав е Драго Стойнев. Вярно, че не изпълни и стотна от гръмките обещания, с които зае един от най-ветровитите постове в държавата. Обяви че ще намалява цената на тока, щял да извади на светло заробващите клаузи в договорите на ЕРП-тата, сключени с кабинета „Сакскобургготски“ през 2004-та. В действителност вдигна цената на електричеството за бизнеса, с което обезмисли липсата на увеличение при потребителите. Това към този момент, а към октомври вече се знае, че ни очаква шоково повишение.

Националната електрическа компания е във фактически фалит, енергийният холдинг е в плачевно положение, наивниците пуснали за БСП заради „Белене‘ останаха с пръст в уста.

Очевидно Стойнев е имал две, само две задачи, които е трябвало да изпълни в ролята си на енергиен министър. И те наистина (както по-горе е посочено) са в близка и далечна перспектива.

Първо: да подари няколко милиарда на фирми и сенчести структури, свързани с корпоративните кръгове, поставили на власт кабинета „Орешарски“. Не е случайна и кризата в строителните фирми, липсата на заплати, неизпълнението на договорите. За пореден път заради далаверите на социалистите страдат набедените за потенциални червени избиратели – обикновените работници по шосета и обекти.

Второ: да постави българската икономика в поза партер, да сме още по-зависими от Русия, да сме Троянският кон на Москва в Европа, както ни бе окачествил посланикът на Путин в ЕС – Владимир Чижов.

Сиреч да строим „Южен поток“ в угода на братушките и петата им колона у нас – да, ама не! Вярвам, че в служебното правителство има мъдри държавници, които ще запазят националния интерес. Има още ден в който може да се обжалва публикуваното в „Държавен вестник“ разрешение за строеж на газопровода.

Часовникът тиктака, минутите текат неумолимо, заложник на политическата отговорност сме всички ние...и бъдещите поколения!