Станишев, Стойнев и Орешарски са национални предатели

Борисов: Управляващите провалиха "Южен поток"

Проектът „Южен поток” е категоричен провал на управляващите. Това каза Бойко Борисов. „За една година те успяха да провалят и проекта „Южен поток” и то го провалиха по най-глупавия начин. Поне десет пъти обявяваха първи заварки, първи копки, начало на строеж. Мина една година, виждаме нищо до момента, в който ЕК им иззе правото дори да преговарят”, подчерта Борисов в интервю за Фокус.

"Взеха тръби назаем от „Булгартрансгаз”, за да си направят първа заварка, само пиар да си направят, евтин при това, а в същото време ЕК ги пита, защо не спазват европейското законодателство. Европейското законодателство е много просто за разбиране, че по този газопровод трябва да тече и български газ от това, което ще добием в Хан Аспарух и Терес", обясни Борисов. „Защо да сме против да тече по тази тръба и български газ, не мога да разбера.

Това е национално предателство от страна на Драгомир Стойнев, Пламен Орешарски и Сергей Станишев. Това е европейското законодателство. Това е третият либерализационен пакет”, посочи той.

На въпрос, като премиер, как той би подписал договора за проекта „Южен поток”, Борисов отговори, че бил уговорил всичко за подписването на този договор със спазването на всички европейски процедури. „Ние се бяхме разбрали с Милер, с Газпром, с Министерски съвет. Дадохме началото с президента Владимир Путин, когато беше в София взехме това решение. Бяхме направили всичко включително и за 7-ми реактор на АЕЦ „Козлодуй”. Вместо да се съдим и да плащаме луди пари или да говорим лъжи, че някога ще се построи АЕЦ „Белене”, защото Станишев лъже безобразно. Всеки ден те могат да подпишат строителството на АЕЦ „Белене”, но вече една година не го правят. Това е безапелационно ясно. И 7-ми реактор щеше да дойде единият реактор от АЕЦ „Белене”, щяхме да имаме 5-ти и 6-ти, 7-ми. Двата реактора са ни руски и зависи от Русия да им бъде удължен животът или от тях идва 7-ми реактор. А на площадката на АЕЦ „Белене” са добре дошли всички да строят”, заключи още Бойко Борисов.