Кралев се ангажира с възстановяването на църквата в Арковна - bulgaria.utre.bg

Кралев се ангажира с възстановяването на църквата в Арковна

20 март 2017, 09:00 | Bulgariautre
  • Снимка:
    Facebook/Krassen Kralev

Кандидатът за народен представител от варненската листа на ПП ГЕРБ посети родното село на баща си

Красен Кралев се ангажира да съдейства за възстановяването на православния храм  „Св. Димитър“ в с. Арковна, община Дългопол. „Този забележителен храм от XIX в. заслужава да бъде ремонтиран, за да продължава да крепи българския дух и вярата на хората в селото”, коментира министърът на младежта и спорта от кабинета "Борисов 2" и кандидат за народен представител от варненската листа на ПП ГЕРБ.

По покана на кмета Марияна Христова Кралев гостува в неделя в родното село на своя баща. Местните жители го посрещнаха сърдечно и се възползваха от възможността да поставят редица въпроси за политиките, които ГЕРБ предвижда да реализира при следващ мандат. На срещата присъства и кметът на община Дългопол Георги Георгиев.
„Повишаването на пенсиите е една от главните задачи пред ГЕРБ. Увеличението трябва да бъде поетапно и пропорционално, за всички пенсионери. За да стане без сътресения за пенсионната система обаче, то трябва да стъпи върху основите на силна и работеща икономика. В управленската програма на ГЕРБ има реални и напълно изпълними предложения в подкрепа на бизнеса, както и конкретни мерки за социално подпомагане, включително и чрез заплащане за възрастните хора, които помагат за отглеждането на децата на работещи родители”, обясни Красен Кралев. Той увери, че чрез предвижданата реформа в Спешната помощ хората ще имат гарантиран достъп до здравеопазване, независимо в кое населено място живеят. Така кандидатът за народен представител коментира трудностите, с които жителите на Арковна се сблъскват, посещавайки лекар в съседни населени места.

По-късно Кралев и кмета на Дългопол Георги Георгиев посетиха срещата от областната футболна група Камчиец 1945 Дългопол- Спортист Михалич. Футболистите на двата тима благодариха за получените нови екипи.

Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика