Комисията реши: Предлага на парламента имунитета на Сидеров и Чуколов да падне

Заседавахме спешно, защото гражданите очакват бързи решения, каза нейният шеф

Взехме решение да предложим в пленарна зала разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Това каза пред журналисти в парламента депутатът от ПГ на ГЕРБ и председател на временната анкетна комисия, която разглежда свалянето на имунитета на Волен Сидеров и Десислав Чуковлов след заседание на комисията, предаде "Фокус".


Главчев обясни, че заседанието на комисията е било закрито, защото има данни, с които работи тя, които представляват следствена тайна."Решихме заседанието на комисията да бъде с такава спешност, защото смятаме, че българските граждани очакват бързи решения. Даже смятам, че до известна степен сме закъснели“, заяви той.


"Смятам, че имаше необходимост от бързи решения. Отговорихме на първото искане от главния прокурор Сотир Цацаров за такова решение, което е за събитията от 10 октомври“, обясни той и каза, че срокът е 14 дни според правилника на НС и е изтекъл на 26 октомври.


По-рано днес правната комисия в НС тройно ускориха процеса по отнемане на депутатски имунитет, прие той да е пет дни. Текстът на вносителите от ГЕРБ мина със седем "за", двама "против" и трима "въздържал се".