Хъшове поведоха мирното шествие срещу безобразията на Сидеров

Животът

26-10-2015, 19:48

Снимка:

©БГНЕС

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Над 1000 митингуваха по софийските улици, скандирайки за морал и "Лош актьор"

Около 100 протестиращи блокираха кръстовището на бул. "Цар Освободител" и и ул. "Г.С. Раковски”, съобщи Фокус. Част от хората, събрали се на протест срещу действията на лидера на "Атака" Волен Сидеров в изборната нощ, блокираха кръстовището след официалния край на мирното шествие, което започна от пл. "Св. Александър Невски” и стигна до сградата на НАТФИЗ, където Сидеров нахлу късно снощи.


Движението и в четирите посоки е спряно и се образуваха колони от автомобили. Органите на реда отклоняват идващите коли, за да не се образува задръстване. Групата по-рано изяви намерение да се насочи към централата на партията, където да продължи с протестните действия.


"Без имунитет" и "Сидеров е лош актьор" скандираха студенти от НАТФИЗ, артисти и граждани на протеста срещу нахлуването на Волен Сидеров в Театралната академия, водени от актьори с костюми от спектакъла "Хъшове". Хванати за ръце, стотици се обединиха в искането си за сваляне депутатския имунитет на партийния лидер. "Сидеров е лош артист - това не беше добър театър и ние не бихме го гледали, ако той не беше дошъл при нас и не ни включи насила в своя грозен спектакъл", обявиха младите артисти. Те казаха "не" на калните обувки на политиката в храма на изкуството.


Множеството се събра зад парламента около катедралата "Св. Александър Невски" в 17:30 часа. Полицаи бяха оградили сградата на парламента и ескортираха шествието. С тях на протеста бе и Георги Костов, главен секретар на МВР, както и шефът на националната полиция Христо Терзийски. Плътен полицейски кордон обгради площад "Славейков" в близост до телевизия "Алфа".


Протестът прерасна в шествие, което се е насочи към НАТФИЗ. Заедно с насъбралите се там хора, протестиращите станаха над 1000. Митингът бе мирен. Множеството се разотиде.