Смъртта на Боби Кристина се оказва зверско убийство

Адвокатите са внесли нови доказателства в иска към прокуратурата срещу Ник Гордън

В действителност е рано да се сложи точка на историята с преждевременната смърт на дъщерята на Уитни Хюстън. Както се оказа след смъртта й, Ник Гордън е дал на момичето "токсичен коктейл" и лично поставил Кристина във ваната с лицето надолу за да умре.

Това съобщи Федералният прокурор: "Аз съм дълбоко натъжена от неотдавнашната смърт на Боби Кристина Браун, - се казва в изявлението. - Днес допълних обвинението с някои подробности за инцидента, които биха могли да доведат до смъртта й. Няма да оставим камък върху камък в търсене на лицата, отговорни за смъртта на младото момиче."

В иска се добавя и обвинението за „смърт по невнимание” срещу Гордън, който през юни вече бе обвинен в нападение, побой, емоционален тормоз и кражба на пари от Боби Кристина. 

Според прокурорите, разпитвали Макс Ломас, който също се е намирал в къщата, Гордън цяла вечер „се е друсал с кокаин и е пиел много алкохол”. Прибирайки се у дома, той е гледал записи с Браун и е слушал нейни разговори, след което е обвинил младата жена в изневяра.

Двамата са се скарали. Ник обиждал Кристина, наричал я „к*урва” и „боклук”. Първо са били в кухнята, след това караницата се е преместила във всекидневната, а после и в основната спалня.

В крайна сметка скандалът утихнал. Именно тогава Гордън дал на Боби Кристина „токсичен коктейл”, благодарение на който тя изпаднала в безсъзнание, и я сложил с лице надолу във ваната със студена вода, което на свой ред е довело до мозъчните увреждания.

Според новите сензационни разкрития, в дома по време на инцидента е имало „бяло момиче”, което е лежало на леглото в основната спалня. Според документите, Гордън е излязъл от банята, облечен в други дрехи, положил е главата си в скута на бялата жена и казал: „Сега искам малко красиво бяло момиче като теб”.

15 минути по-късно друг гост влязъл в банята и заварил Боби Кристина във ваната. Всички присъстващи в къщата се опитали да събудят Боби Кристина, която била с подута уста и почти с избит зъб.  

Когато Боби Кристина е била хоспитализирана и поставена в медикаментозна кома, лекарите я диагностицираха с „глобално и необратимо увреждане на мозъка”, пише в досието.

Лишен от кислород за прекалено дълго време, мозъкът на момичето не можел да се възстанови. Кристина умира след шест месеца. През цялото време дъщерята на Уитни Хюстън е в кома.

Тя почина на 26 юли, след като бе шест месеца в кома. Седмица след погребението й, адвокатите са внесли корекции в иска. Така той съдържа сензационни нови твърдения относно нощта, в която Браун бе хоспитализирана, включително и новината, че по време на инцидента с младото момиче в къщата й може да е имало друга жена. 

Боби Кристина и Ник Гордън са заедно от малки, тъй като Уитни Хюстън се грижеше за него като за свое дете, въпреки че не го осинови официално. След смъртта й той и Боби Кристина започнаха връзка и обявиха, че са се оженили. Оказа се, че бракът им е невалиден, тъй като е сключен преди девойката да е навършила пълнолетие.