Криминолози разплитат мистериозната смърт на Боби Кристина

Търсят причината за смъртта на дъщерята на Уитни Хюстън

На медиците ще са им необходими няколко седмици, за да установят причината за смъртта на Боби Кристина Браун - единствената дъщеря на певицата Уитни Хюстън. Предварителната съдебномедицинска експертиза не е открила на какво точно се дължи кончината на 22-годишното момиче, съобщиха световните информационни агенции. Затова се налага допълнителна експертиза.

От офиса по съдебна медицина в окръг Фултън, където се извършва съдебномедицинската експертиза, казаха, че изминалият период от януари до смъртта на Боби Кристина Браун в неделя, на 26 юли, ще затрудни усилията да бъдат реконструирани събитията. Патолозите не определиха точна дата, на която ще съобщят резултатите от аутопсията. Според тях допълнителните лабораторни изследвания могат да отнемат няколко седмици.

Според предварителните данни от аутопсията не е получена нова информация за състоянието, в което в което се е намирала Боби Кристина Браун непосредствено преди смъртта си. По тялото на момичето не са намерени съществени травми. Медиците отбелязват също, че Браун не е страдала от заболявания, които биха могли да доведат до нейната кончина. Според публикация в "Интърнешънъл бизнес таймс" обаче Боби Кристина Браун може да е изпаднала в кома в резултат на мозъчен оток, който впоследствие да е довел и до смъртта й.

Въпреки подозренията за предозиране на наркотични средства, на местопроизшествието, където е открита изпадналата в безсъзнание дъщеря на Уитни Хюстън, не са били намерени забранени препарати, пише британското издание "Метро", като се позовава на репортаж на Ен Би Си.

Боби Кристина Браун, единствената дъщеря на покойната музикална икона Уитни Хюстън и певеца Боби Браун, почина на 26 юли на 22-годишна възраст. Боби Кристина Браун беше докарана в болница в Атланта, щата Джорджия, на 31 януари, след като беше намерена в безсъзнание с лицето надолу в пълна вана с вода в собствения й дом в предградие на града. Тя живееше с Ник Гордън - мъжа, когото наричаше свой съпруг и с когото са израснали като сестра и брат. В полицейските отчети случаят се води като "удавяне". Разглеждат се версиите нещастен случай, опит за самоубийство и опит за убийство.

Лекарите поставиха Боби Кристина в състояние на изкуствена кома, за да се опитат да спасят живота й, но опитите им не дадоха резултат. Според Кристен Фостър, представител на семейството, Боби Кристина Браун е починала, заобиколена от близките си. "Тя най-накрая намери покой в ръцете на Бог. Искаме отново да благодарим на всички за огромната любов и подкрепа през последните няколко месеца", се посочва в изявлението на Фостър.

Бащата на Боби Кристина Браун, певецът Боби Браун разпространи изявление, в което нарече покойната си дъщеря "малък ангел". Той признава, че е вцепенен и е в състояние на дълбок шок.