БСП ще дирижира промените в Конституцията?

ГЕРБ предложили на червените да оглавят Комисията за промяна, за да има гаранция

Ние сме предложили на БСП като част от българската опозиция те да оглавят Комисията за промяна в Конституцията, за да може действително да има гаранция, че всичко това, което ще се дискутира ще бъдем готови на всякакъв диалог. Това каза в Народното събрание председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде Фокус.

По думите на Цветанов, от БСП лява България са казали, че до края на деня ще имат позиция по това. „От вчера вече са внесени в деловодството на парламента с 132 подписа на народните представители от ГЕРБ, РБ, ПФ и на 8 депутати от ДБЦ за промени в Конституцията. Ние ще бъдем много диалогични с всички останали парламентарно представени групи, които към този момент са заявили своята политическа позиция, че няма да подкрепят тези промени. Днес, на председателски съвет при г-жа Цецка Цачева, тя заяви, че утре ще бъде внесено предложение за съставянето на комисия, която да може да работи по промените в Конституцията“, заяви той. 

Цветанов обясни, че всяка една от парламентарно представите партии ще излъчи свои двама представители за участие в тази комисия, за да се доближат до тези 180 гласа. „Придържам се към това, което е подписано и това рамката към, която да се придържаме и разбира се, че сме отворени за диалог към всичко партии“, посочи той.