Шефът на правната комисия: Промяната на Конституцията не е губене на време

Политика

27-05-2015, 11:57

Автор:

БългарияУтре

Всичко от Автора

В съдебната система има 20-30 човека, които имат воля, подчерта Данаил Кирилов

Съдебната реформа, в частта на промяна на Конституцията не е губене на време. Това каза пред БТВ председателят на правната комисия в парламента Данаил Кирилов.

"Искаме промяна в Конституцията, за да има стабилност в съдебната система. Това ще гарантира и ефективност", увери той. „Преди да вземем решението за изменение в Конституцията, атаката беше "не може да го направите това разделяне само с изменение в закона, необходима ви е конституционна промяна”, отбеляза той.

Според председателя на правната комисия си заслужава да се говори и да се обсъжда. „Специално една от четирите промени, които сме предвидили, ние вътрешно си я наричаме "Искането БСП". То е за повече функции на инспектората”, посочи Кирилов. Данаил Кирилов каза, че се е подразнил на бившия правосъден министър на Румъния Моника Маковей, която беше в България, за да разкаже за реформите в съдебната система, проведени в съдебната система.

"Подразни ме тази императивна интонация на Моника Маковей - нямате воля за нищо, не правите нищо, аз ще ви кажа как ще се справите - с двама-трима човека с воля. В съдебната система и прокуратурата има не двама-трима, а 20-30 човека, който имат воля", посочи Данаил Кирилов.