Ако няма подкрепа за промените в Конституцията, това е безотговорност

Следват тежки преговори и дебати за измененията, категоричен е още Радан Кънев

Ако не се получи подкрепа за промени в Конституцията би било знак, че цялата опозиция в този НС е национално безотговорна. Това заяви в парламента Радан Кънев, предаде Агенция „Фокус”. 

„Била е такава в миналото, но вярвам в еволюцията. С колегите от АБВ сме в постоянен диалог. Те не желаят да бъдат вносители, но вярвам, че ще имаме подкрепата им накрая след работата в комисията. Не искам да се драматизира за това кой е носител и кой не, законодателната работа тепърва предстои”, добави той.

Той подчерта, че събират всеки отделен подпис на народен представител от парламентарните групи, които подкрепят законопроекта в момента, за да няма тълкуване, че някой депутат не стои зад него. „Подкрепям идеята да не се оставят въпросителни. Оттам нататък следват тежки преговори и дебати в комисията и в зала. Моята прогноза е, че въпросът ще бъде решен по време на дебатите в зала”, заяви Радан Кънев.

Той посочи, че на този етап е ясно, че няма да получат подписи от ДПС. „Нека се съберем в комисия да видим къде са пресечните точки. Не подценявайте публичния конституционен дебат в пленарна зала. Зад тези промени са 90 % от българите”, каза още Радан Кънев.