БФС пак пожали Моци

Само един мач наказание за румънеца

Защитникът на Лудогорец Козмин Моци бе наказан за един мач от Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз за ритника си в ребрата на Стефан Николич от ЦСКА.

Въпросният карате удар румънецът нанесе по време на срещата в Разград от последния кръг на първенството. Тогава нарушението не бе видяно от съдията на мача и Моци не бе санкциониран, но Комисията се самосезира по видео запис и временно спря правата му. Така той не игра срещу Левски в първата среща от полуфиналите за Купата на България. Днес официално бе взето решение за наказанието му, което е от един мач. То обаче вече е изтърпяно във въпросната среща за Купата и така Моци ще бъде на разположение за следващата среща на тима си от първенството срещу Локомотив (София).

На Моци е наложена и финансова глоба в размер на 300 лева.

„Съдийската бригада не е успяла да види ситуацията. Не е имало съдия, който да е видял ситуацията по време на мача. След това реферите са видели видео запис и всички са категорични, че има нарушение за червен картон. На място ситуацията не е била видяна, а след самата среща при гледането на видео записа съдиите са констатирали нарушението за червен картон“, обясни председателят на Дисциплинарната комисия Юри Кучев.

Това е втори случай през тази година, в който Комисията изглежда проявава снизхождение към Моци. По време на мача с Литекс в Ловеч румънецът показа средни пръсти на публиката, а след това се отърва само с финансова санкция.