Домусчиев: В Дисциплинарната комисия има много левскари, те спряха Моци

Босът на Лудогорец недоволен от решението

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев бе крайно недоволен от решението за Козмин Моци. Правата на бранителя бяха спрени, след като той изрита грубо Николич по време на дербито с ЦСКА.

"Козмин Моци си е Козмин Моци. Добре го познавам като човек. Той е силен характер, един от лидерите в отбора, независимо, че е чужденец. Той е един от лидерите, на които се крепи този отбор. Първо, има огромна тенденциозност в това, което се пише срещу Лудогорец. Има левскари и цeсeкари в медиите. Било с писанията, било с акцентите, с хората, които канят да коменират, по всякакъв начин се опитват да вкарат напрежение или да очернят това, което правим. Но така е в България - кавото и да правиш, винаги ще бъдеш оплют.

Козмин е един играч, който в един мач винаги може да си изпроси жълт или червен картон, това му е стилът. Мога да дам като пример Пепе от Реал (Мадрид). Не съм видял да са го изгонили от Реал. Моци проблеми с дисциплината няма, той е доста уважителен и добър човек. На терена се раздава и може да се стигне до инцидент. Затова са съдиите и като има нещо за картон да се даде. Друг е въпросът, когато някой съдия не е видял и не е дал картон. Затова го наказват. Моци играе за топката. Говорихме си с него и му вярвам. Едва ли умишлено е направил нещо, за да го изгонят.

Наказахме го за средните пръсти. Затова не ходя на мачове, защото нивото на публиката, която ходи на някои мачове е много ниско. Има мачове, където гледат къде е Домусчиев и къде е Петричев, да плюят и да хвърлят камъни. Простотията е голяма и всичко, което се пише срещу Домусчиев е тенденциозно. В определени медии не видях акценти, че ЦСКА е паднал с 0:4. Никой не коментира грубото влизане на Иван Стоянов в краката на Мисиджан.

Отборът стои зад Моци. Днес отборът ще играе и за Моци. Факт е, че в Дисциплинарната има петима левскари, защото те имат силно лоби и са се постарали това да се случи. Дали ще играе Моци, Трезиев или Александров, няма да плачем за това нещо", каза още Кирил Домусчиев преди полуфиналния мач за Купата на България срещу Левски.

 „Като видях какви футболисти има в италианския отбор. Надявам се следващите мачове момчетата да покажат какво могат. Футболът понякога е и късмет. Резултатът бе справедлив, а аз останах доволен от играта на момчетата. Надявам се, че новият капитан ще донесе повече късмет на националния отбор", каза Домусчиев пред „Диема спорт”.