Йордан Бакалов: Оградата по границата с Турция може да бъде продължена

Това ще реши част от проблемите с миграционния натиск и контрабандата

Оградното съоръжение по границата ни с Турция може да бъде продължено. Ще реши много проблеми във връзка с натиска, контрабанда, селскостопански болести. Това заяви служебният вътрешен министър Йордан Бакалов по време на парламентарния контрол, предаде „Фокус“.
Бакалов заяви, че преди построяването на оградата в настоящата й част е имало 160 служители на смяна за охрана, а сега те са около 50-60. Това по думите му също е аргумент полза на доизграждането на съоръжението.

„Ако обаче се избере този вариант, не трябва да се подценява това, което ще се случи - а именно, че нелегалните имигранти ще се опитат да ни заобикалят, включително по море”, заяви Бакалов и добави, че ако не доизградим съоръжението, това ще ни е по-евтино, като само си доизградим видеонаблюдението, но задължително трябва да подпишем и споразумение с Турция.
„Бъдете политици на нивото, на което трябва да бъдете, и отстоявайте националните ни интереси. Вземайте тези решения и то по най-бързия начин”, обърна се към народните представители Йордан Бакалов.