Разширяват селището за бежанци в Любимец

Региони

22-10-2014, 17:39

Снимка:

mignews.info

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Все повече бежанци нахлуват в България

Израел иска да ни помага за бежанците

Емигрантите отново без собствен водоизточник

Домът за временно настаняване на чужденци в Любимец ще остане без собствен водоизточник, а предвидените за изграждането му пари ще отидат за разширяване на фургонното селище.

Това стана възможно, след като правителството одобри промени в Плана за изпълнение на допълнителни мерки за повишаване готовността за реагиране при очакван засилен миграционен натиск, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

С измененията се гарантира изпълнението на една от основните дейности в Плана – увеличаване капацитета на дома в Любимец до 400 места чрез изграждане на фургонно селище. Предвидените 637 хил. лв. за транспорт и монтаж на фургоните, за тяхното електрозахранване, водоснабдяване и канализация не са достатъчни. Необходимите допълнителни 49 хил. лв. ще бъдат осигурени чрез вътрешно преразпределение на средствата по дейности.

От Плана ще отпадне изграждането на собствен водоизточник на Дома в Любимец и предвиденото за това финансиране ще бъде използвано за завършване до края на годината на фургонното селище, съобщиха от Министерски съвет.