Йордан Бакалов готов да остане министър

Шефът на силовото ведомство склонен да остане на поста срещу определени условия

Служебният вътрешен министър Йордан Бакалов намекна, че може и да остане на този пост, ако го поканят. Припомняме, че в общественото пространство се завъртя идеята, че той може и да продължи да бъде силов министър в кабинет на Бойко Борисов.

Аз не съм от емоционалните хора, които имат мечта да останат на поста, отговори той. Ако ми бъде предложено, ще си поставя моите условия, каза още Йордан Бакалов.

Сред условията са провеждане на определени реформи в МВР като например деполитизация на самата система. Друго нещо, за което евентуално ще настоява, е промяна в подготовката на самия състав на ведомството, който е на улицата.

„Разработвам проект за подготовка на полицейския състав, който пряко комуникира с хората", изтъкна Бакалов .Този проект, по негово мнение, най-вероятно ще получи и европейско финансиране.

„Нека да изчакаме. В политиката е много важно човек да е търпелив и спокоен”, така отговори той на въпрос дали вече са водени разговори с него да остане на поста си и в следващ редовен кабинет.