Водачът на ГЕРБ в 24 МИР-София Румяна Бъчварова на среща с Пета градска болница

„Основният приоритет в здравеопазването е подобряване на достъпа до здравеопазване и решаване на проблемите в спешната помощ“, каза Джема Грозданова.

„За да се осъществят приоритетите в здравеопазването, които са заложени в предизборната кампания на ПП ГЕРБ най-важното е в следващото Народно събрание ГЕРБ да има мнозинство, което ще гарантира стабилно управление и управленската програма ще бъде изпълнявана“.

Това каза водачът на ПП ГЕРБ в 24-ти МИР Румяна Бъчварова на среща с персонала на Пета градска болница. На мероприятието присъстваха и кандидатите за народни представители от 24 МИР Джема Грозданова, Евгения Алексиева и Валя Симеонова.

„Основният приоритет в здравеопазването, който е заложен в управленската програма на ПП ГЕРБ, е подобряване на достъпа до здравеопазване и решаване на проблемите в спешната помощ“, каза Джема Грозданова.

По думите й, друг приоритет е решаване на проблема с кадровото обезпечение, чрез адекватно финансово обезпечаване и възможност за кариерно развитие.

„Лечебните заведения да бъдат по-ефективни и по-достъпни. Стабилизиране и развитие на здравноосигурителния модел чрез административни и законодателни мерки за повишаване на събираемостта на вноските. Въвеждане на електронна здравна карта за достъп до системата и контрол в реално време на потреблението на даден вид медицинска услуга“, продължи Грозданова.

Валя Симеонова каза, че в Оперативната програма „ Човешки ресурси“ 2014 – 2020 г. има възможност да се усвояват средства за повишаване квалификацията на всички здравни работници, като финансирането е 100%.

За апаратура по същата ОП има възможност за финансиране до 25%.

„ГЕРБ се ангажира да предлага комплексни услуги както в социалната, така и в сферата на здравеопазването“, каза още Симеонова.