Румяна Бъчварова се срещна с персонала на Първа градска болница

По думите й, в програмата на ГЕРБ е обърнато особено внимание на проблема с финансирането на кадрите

Здравеопазването е основен приоритет за ГЕРБ. Нужно ни е стабилно мнозинство в следващия парламент, за да можем да осъществим реформите, които са заложени в управленската ни програма. Това заяви водачът на листата на ПП ГЕРБ за 24 МИР Румяна Бъчварова, което проведе среща-дискусия с персонала от Първа градска болница. На срещата присъстваха  и кандидатите за народни представители от 24 МИР Джема Грозданова и Георг Георгиев.

“На първо място трябва да се подобри достъпът до здравеопазване и решаване на проблемите в спешната помощ”, каза Джема Грозданова пред медиците. По думите й, в програмата на ГЕРБ е обърнато особено внимание на решаване на проблема с набирането на кадри чрез адекватно финансово обезпечаване и възможност за кариерно развитие.

В дискусията беше обсъдено и въвеждането на електронна здравна карта за достъп до системата и контрол в реално време. Представителите на ГЕРБ подчертаха, че по този начин ще спрат финансовите злоупотреби в здравната система. Лекарите заявиха желанието си лечебните заведения да бъдат по-ефективни и по-достъпни.