Румяна Бъчварова: Посланието на ГЕРБ е стабилно управление

Тя представи пред столичани приоритетите от програмата на ГЕРБ

Посланието на ГЕРБ е много ясно - ние предлагаме едно стабилно управление, което гарантира развитие за България. Това може да се постигне само чрез стабилно мнозинство и много работа. Това заяви водачът на 24-ти МИР в София Румяна Бъчварова, която проведе срещи с граждани на площад „Славейков“. Тя представи основните приоритети от управленската програма на ГЕРБ, заедно с кандидатите за народни представители от листата Джема Грозданова и Даниел Костов.

„В нашата философия на управление има няколко ключови моменти. Ще реформираме структурно, което ще доведе до конкретни практически резултати“, заяви Бъчварова.

Тя очерта и няколко основни решения, които ГЕРБ предлага в програмата си. „Въвеждането на електронно управление ще промени ефективността на държавното управление. То ще подобри функционалността на държавната администрация, ще повиши качеството на административните услуги, ще създаде такава вътрешна логистика и ред в процесите на управление, които ще повишат тяхната ефективност, бързина на процесите, вътрешен контрол и антикорупционна превенция“, коментира още Румяна Бъчварова.

По думите й електронизацията ще реши и голяма част от проблемите в основните сфери на реформа като здравеопазването, образованието и социалната политика, както и ще спре изтичането на средства.