Румяна Бъчварова: ГЕРБ има ясна визия за управление

Това заяви пред столичани водачът на листата на ГЕРБ за 24 МИР

Мога да призова всички да гласуват за ГЕРБ, защото ние имаме много ясно разбиране за това как трябва да се управлява държавата. По време на нашия мандат държавата беше в много добро състояние и беше започнала да се стабилизира, основно в сферата на финансите, имаше ясна перспектива. Това заяви водачът на листата на ПП ГЕРБ за 24 МИР Румяна Бъчварова, която разговаря с граждани на открита приемна в столицата. Заедно с нея на въпроси на гражданите отговаряше и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев.

Румяна Бъчварова подчерта, че в партия ГЕРБ има много опитни хора, които са били в управлението и знаят какво трябва да се направи и  буквално от първия ден могат да започнат работа. „Хората в ГЕРБ сме един изключително добър екип. Това много  рядко се случва в българския политически живот, нямаме вътрешни проблеми, които ни разединяват. Работим заедно много добре, така направихме програмата, така в момента работим по кампанията, така ще работим и след изборите, ако имаме шанс да съставим правителство“, добави Бъчварова.

Водачът на листата на ГЕРБ в 24-ти МИР беше категорична, че единствената истинската европейска политика в България се води от ГЕРБ.

„Поддържаме  активни и ползотворни отношения с партиите от семейството на ЕНП и сме едни от най-убедените привърженици на европейските политики, които в крайна сметка успяха да изведат Европа от кризата“, каза още Румяна Бъчварова.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев допълни, че в двете най-важни институции в Европа - Европейската комисия и Европейския парламент, ГЕРБ и излъчените от ГЕРБ представители заемат най-високи места. В Европейския парламент имаме член на председателството на парламента за първи път, имаме и заместник-председател на ЕНП на групата в Европарламента, така че ГЕРБ седи изключително стабилно и доверието към нас е много високо“, отчете Андрей Ковачев.

По думите му,  ЕНП очаква сериозна победа на ГЕРБ на тези избори, едно стабилно правителство в център-дясно, което да може да изведе страната от политическата криза, която правителството на Орешарски, с подкрепата на БСП, ДПС и Атака, създаде.