Цветан Василев се предаде на полицията в Белград, съдът го пусна под домашен арест (обзор)

Върховния съд в Белград продължава процедурата за събиране на необходимите документи за екстрадиция му

Българският бизнесмен Цветан Василев се предаде вчера на полицията в Белград, пише сръбският вестник Kurir. Според изданието пред полицаите Василев е заявил, че се е предал, за да не се налага да го арестуват.

„Сръбската полиция го издирваше постоянно. Бяхме го притиснали от всички страни. На практика появи се в полицията малко преди да бъде арестуван”, заявил неназован полицейски източник. Според него през цялото време Василев не е бил в добро настроение и не е искал много да говори. Казал само, че е избрал по-простото решение. Очаква се след като бъдат изпълнени всички процедури на Василев да бъде определен арест.

Българският бизнесмен Цветан Василев е пуснат под домашен арест, предаде електронното издание на вестник Blic. Според изданието съдът му е взел паспорта и му е наложил всеки ден да се явява в полицията в работно време. Изданието посочва, че върховния съд в Белград продължава процедурата за събиране на необходимите документи за екстрадиция на Василев.

Българският олигарх е арестуван в Сърбия, е заглавието на вестник Danas. изданието посочва, че Василев се е предал на полицията вчера, а след това е бил разпитан във Върховния съд в Белград, заради утвърждаване на самоличността.

Цветан Василев се предаде на полицията, е заглавието на Вечерње новости. Изданието посочва, че до късно вечерта съдията не беше взел решение дали да определи арест. Очаква се България веднага да започне процедура по екстрадиране.

Електронните издания Akter, Vesti obline и Radio-televizija Vojvodina (RTV) също съобщават по темата.