Сърбия чака от България документите за екстрадация на Василев

Страната ни ще предаде документацията в най-кратки срокове

Министерството на правосъдието в Сърбия съобщи, че очаква от България документация за екстрадирането на бизнесмена Цветан Василев.

Сръбското министерство напомня, че очаква документите чрез българските си колеги.

В позицията си ведомството посочва, че едва след пристигането на документите от София Висшият съд на Белград ще разглежда производството за предаване на Цветан Василев на българските власти, предава БТА.

Юристи отбелязват, че престъплението, за което Цветан Василев е обвинен в България, тук е с по-голяма тежест на наказанието.

Междувременно сръбското правосъдно министерство е получило документите на Интерпол, с които Василев беше обявен за издирване. От съда в Белград обясниха, че паспортът на Василев е отнет и той не може да напуска Сърбия.

Той е с наложена мярка подписка, като трябва всеки ден да се подписва в най-близкото полицейско управление и да пребивава на определен адрес.

Когато бъде получена молбата от България за предаването на Цветан Василев, най-напред съдът ще вземе решение относно изпълнението на условията за неговото екстрадиране, уточниха от институцията.

Българските власти коментираха, че ще направят това в максимално кратки срокове.